Kıse devre akımı

tesla42

Üye
Katılım
28 Tem 2009
Mesajlar
46
Puanları
1
sa..normal işletme akımından düşük kısa devre akımı nasıl oluşuyor.Bu tür bir kısa devrede gereken koruma elemanları kısa devre akımını görebiliyor mu
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sn. tesla42 ,
Normal işletme akımından daha düşük kısa devre akımı olmaz , normal işletme şartlarındaki akımdan daha düşük değerde bir akım olması için devrede daha büyük değerde direnç olması gerekir ki , zaten böyle bir durum kısa devre değildir. Selamlar . .
 
Tanım itibariyle:kısa devre, alıcı üzerinden devresini tamamlamayan akımdır.Örneğin bir elektrik motorunun gövde yalıtımında hata olduğunu varsayalım.Akım motor gövdesi,topraklama kablosu ve-veya toprak yoluyla trafoya dönecektir.Bu akım kısa devre akımıdır.Ancak motorun çalışma akımından küçük de ,büyük de olabilir.Kablo,toprak direnci kısa devre akımını sınırlayacaktır.
Kaçak akım koruma cihazları, bu akımları tespit ederek koruma sağlama amacıyla kullanılmaktadır.
 
Sn. alidemir017 ,
Elektrik iç tesisat yönetmeliğine göre sizin bahsettiğiniz elektrik motoru sargılarındaki yalıtım hatası nedeniyle motor gövdesine oradan da toprağa giden akıma hata akımı veya kaçak akımı denilmektedir. Hata akımı veya toprak kaçak akımı normal işletme akımından küçük olabilir. Hatta mA. mertebesinde bile olabilir. Ve hatta toprak direncinin yüksek olduğu yerlerde toprak temas akımı dahi işletme akımından küçük olabilir. Fakat kısa devre olayında , değeri sadece hattın veya kablonun empedansına ve gerilimine bağlı olan kısa devre akımının işletme akımından küçük olması mümkün değildir . Bazı durumlarda kısa devre akımları kA. mertebesine ulaşmaktadır. Selamlar . .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,272
Mesajlar
916,374
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31
Geri
Üst