jeneratör beslemesi

hasakin kardeş autocad 2007 ile açılıyuor. 2004 de bende açamadım...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşlar Autodesk DWF Viewer 4 yüklediğim halde açamadım. Daha sonra Autodesk DWF Viewer 7 indirip yükledim. Bende autocad 2004 vardı onun için mi açmıyor anlamadım. Autocad 2007 yok. Anlaşılan açamayacağım. Açabilen arkadaşların bu dökümanı PDF formatına dönüştürüp mail ekinde göndermelerini rica ediyorum.
Autodesk DWF Viewer 7 yükleme için:
http://www.mixenter.com/?fk=program&program=338
 
msn adresini verebilirsen (veya mail) ben 2004 formatına çevirdim açılıyor yollarım...
 
Sayın erdred ! Yukardaki yazılardan sorunun cevabını aldığını sanıyorum. Bende küçük bir şey eklemek istedim. Belki biliyorsundur. Jeneratör çıkışlarını, daire sayaçlarının çıkışlarına bağlaman gerekli. Yoksa jeneratör çalışırken de sayaçlar yazar.

Sayın Sef Bey

Burada ne demek ıstedıgınızı bıraz daha acar mısınız lütfen? jeneratör çalışırken de sayaçlar yazar derken neyı kastediyorsunuz? Iyı calısmalar...
 
asansör varmı .asansör yoksa 50 kva lık jeneratör yeter. varsa +1 asansör için en az 70 kva öneririm .
 
Sayın Sef Bey

Burada ne demek ıstedıgınızı bıraz daha acar mısınız lütfen? jeneratör çalışırken de sayaçlar yazar derken neyı kastediyorsunuz? Iyı calısmalar...
Jeneratör çıkışını sayaç girişine bağlarsak sayaç yazmaya devam eder. Yani aynı Şebeke elektriğini yazdığı gibi sayaç numaraları döner. Hem cebimizden para verip mazot kullanacağız hem de elektrik kurumuna para vermiş oluruz. Onun için jeneratör çıkışlarını sayaç çıkışlarına bağlamak gerekir ki sayaç yazmasın.
 
Jeneratör çıkışını sayaç girişine bağlarsak sayaç yazmaya devam eder. Yani aynı şebeke elektriğini yazdığı gibi sayaç numaraları döner. Hem cebimizden para verip mazot kullanacağız hem de elektrik kurumuna para vermiş oluruz. Onun için jeneratör çıkışlarını sayaç çıkışlarına bağlamak gerekir ki sayaç yazmasın.

Sef Bey gercekden emegınıze sağlık, kontrolkalemi sitemizde sitemiz diyorum cunku burada bulunan herkesın emeği olduğunu düşünüyorum okulda ogretmenlerın , hocaların, akademısyenlerın bıle anlamadığı ve anlatamadığı cok harıka ve ınanılmaz konular var. Sef Bey siz de bu ornek kısılerın ıcerısındesınız. Tekrardan ıctenlıkle teşekkürler...
 
İltifatınız için çok teşekkür ederim, sağolun. Bildiklerimizi, tecrübelerimizi naçizane paylaşıyoruz. Yardımcı olduğum en küçük konuda büyük mutluluk duyarım.
Hayırlı günler diliyorum.
 
Ek olarak;
Sayaçların yazmamasının , kurulacak sistemin maliyetine değip değmeyeceği yanlış hatırlamıyorsam forumda konuşulmuştu..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst