Buhar Kazanı Uyarı Ledleri Bağlantısı Hakkında Yardım

Katılım
30 Ağu 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
32
Arkadaşlar herkese merhaba,

Daha önce karşılaşmadığım bir devre ile karşılaştım biraz kafam karıştı açıkcası.
Bir proje için buhar üreten bir sisteme ihtiyacımız oldu. Mini bir buhar kazanı aldık. Devresini inceleyip anlamak istedim. Fakat çözemediğim bazı konular var.

Kazanın üzerinde iki adet anahtar mevcut.
1.Ütüye buhar gönderme,
2.Buhar kazanındaki rezistansları çalıştırma diyelim,

Benim bunlarla sorunum yok, anlayamadığım yer ikaz ışıklarının nasıl çalıştığı?

Cihaz üzerinde 'Su yok' ve 'Buhar Hazır' Ledleri var. Bağlantılarını aşağıdaki çizimde gösterdim.
Su yok ledinin bir tarafı termostattan gelen faz, diğer tarafı da direk klemensten gelen faz. Yani bence yanmaması lazım. Zaten sistemde elektrik varken yanmıyorki bu normal bence potansiyel fark oluşmuyor. (Ledler 220V AC ile çalışıyor). Termostat fazla ısınıp elektriği kestiğinde led yanıyor. Bu bana garip geliyor, bilgi eksikliğinden olabilir.

Diğer ikaz ise 'Buhar Hazır' Buhar hazır ledinin yine iki tarafıda faz bağlantısı. Buharın hazır olması için basıncın 3.5 Bar'a çıkması gerekiyor. Çıkana kadar devre tamamlıyor. Daha sonra devre 3.5 Barda switch devreyi kesiyor. Kestiği zaman 'Buhar Hazır' Ledi yanıyor. Burda da nötrü rezistans üzerinden mi tamamlıyor? Eğer seri bağlantı mantığı ile rezistans üzerinden alıyorsa bunlar çok ufak ledler olduğu için mi yanıyor? 220 ledli buzzer taksam biraz kısık sesli de olsa çalışır mı?

Kafam karıştı pek karşılaştığım bir olay değil. Büyük ihtimalle bilgi eksiğim de var. Bu konu hakkında beni aydınlatabilirseniz sevinirim.

Ayrıca ben bu sisteme su olmadığı zaman alarm çaldırmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Buhar Kazanı Devresi.jpg
 
Son düzenleme:
Aynen dediginiz gibi;rezisatans üzerinden devreyi tamamlıyordur.Termostat devreye girdimi lamba kısa devre olur ve söner;termostat devreden çıktımı led rezistan üzerinden devreyi tamamlar ve yanar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,969
Son üye
kdrtkn

Yeni konular

Geri
Üst