jeneratör beslemesi

erdred

Üye
Katılım
22 Mar 2006
Mesajlar
18
Puanları
1
arkadaşlar benim bir sorum olacaktı. şimdi 10 daireli bir blokta elektrikler kesildiğinde dairelerin aydınlatmasının ayrı bir jeneratör yardımıyla beslenmesi isteniyor bu konuda uygulaması olan veya fikri olan varsa dinlemeye hazırım :)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Aydınlatma gücüne göre kurulacak jenaratör seçim detaylarını bildiğinizi düşünerek fazla ayrıntıya girmiyorum .Bina için Şebeke jeneratör transfer panosu kurulması gerekir , bunun için sitede vermiş olduğum şema'ya bakabilirsiniz.
 
şema tam olarak nerede bulamadım da...
 
Sayın erdred ! Yukardaki yazılardan sorunun cevabını aldığını sanıyorum. Bende küçük bir şey eklemek istedim. Belki biliyorsundur. Jeneratör çıkışlarını, daire sayaçlarının çıkışlarına bağlaman gerekli. Yoksa jeneratör çalışırken de sayaçlar yazar.
 
ben daire içerisinde iki sigorta kutusu oluşturup birine jeneratörden giriş yapmayı tasarlıyorum. çünkü sadece aydınlatma çıkışları için jeneratör beslemesi istiyorlar. teşekkürler...
 
Aydınlatma linyelerinin ayrı bir barada diğer linyelerin ayrı bir barada olması lazım.Kurulu bir tesiste bu şekilde yapılması istenen transferlerde en ekonomik yöntem ; jeneratörden beslenecek bara ile diğer bara arasına bir kontaktör koyarak kontaktör bobinine generatör / şebekesinyali taşımak ve bu sayede generatör devreye girdiğinde kontaktörün devreyi açmasını sağlamaktır.Ancak ayrı ayrı abonelerin olduğu apartmanlar gibi mekanlarda generatörden tüketilen enerjinin sayaç tarafından yazılmaması istenir.Bunun için sayaç panosunda her sayaç için ayrı ayrı transfer yapılır.Buna benzer bir uygulama yaptım bu projeleri aşağıda gönderiyorum.
Bu şemada yer alan sistem birebir besleme üzerine yapılmıştır.Yukarıda bahsettiğim gibi baraları ayırarak şebeke /generatör sinyaline göre baraları bir kontaktör yardımı ile ayırmalısın.
 

Ekli dosyalar

  • kolon seması.rar
    709 KB · Görüntüleme: 88
Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkürler. Belge hangi programla açılıyor, ben açamadım, yoksa bozuk mu?
 
hasakin ' Alıntı:
Teşekkürler. Belge hangi programla açılıyor, ben açamadım, yoksa bozuk mu?




(Auto Cad ) Dwg dosyasıdır ,açabilmek için Dwg görüntüleyici programını indirmeniz gerekmektedir.Dosyada veya linkte bir sorun yok bende açıyor.


http://www.autodesk.com.tr/products/dwg/viewers Buradan indirebilirsiniz
 
Bende autucad programı vardı onunla açamadım. Yine de free dwg viewer indirilip onunla açmaya çalıştım. Heriki durumda da "Drawing file is not valid" şeklinde uyarı alıyorum. Demekki autocad dökümanı değil.
İndirmede eksik mi indirdim diye yazı ekindeki belgeyi tekrar indirdim ama sonuç hep aynı. Sayın rakani ilgilenirseniz sevinirim.
 
teşekkürler rakani tam da benim aklımda olan olay buydu...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst