Gemo Ürünleri ile İlgili Sorunlar Buraya !!!

Sn Okan bey

Gemo ile yeni tanıstım özellikte tasarım asamasında epey zorlandım sıze nacizane fikrimdir line ları tamamlamak hersefreinde sag tus yerine en azından bı kısa yol tusu atarsanız ayrıca bır cıkısa neden ıkı kere kullanamıyoruz

Sizden ricam panel üzerinde tus takımını kullanarak degıskenlerı degıstırebılıyormuyuz mesela counter preset durumunu 15 olarak ayarlamıstık operator bunu 10 cektıkten sonra bu verı kalıcı olarak saklanıyormu

Son olarak bir takım ornekleri email ile gönderdiğinizden bahsetmısınız bunları forumda yayınlarsanız cok tesekkur ederim

Calısmalarınızdan ve desteğiniz için tesekkur ederiz
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
değerli GEMO,
Başka bir linke daha yazmıştım ama işim acele olduğundan burayada yazma ihtiyacı hissettim. Eğer imkanı varsa elinizde bir örnek program gönderebilirmisiniz. basitçe yıldız üçgen devresi olabilir.
 
Değerli ertuğ tr,
Size hazırlamış olduğum bir sayıcı ekide gönderiyorum. Bu devre GEMO'da mümkün mü? eğer mümkün ise hazırlayıp Mail adresime atabilirmisiniz?
 

Ekli dosyalar

  • Sayıcı çalışma presedürü.zip
    1.5 MB · Görüntüleme: 253
Çizim Gemo Ladder Editör V1.1'le yapılmıştır. Basit olarak çizdim. istersen üzerinde değişişiklik yaparsın.
 

Ekli dosyalar

  • Yıldız-Üçgen.rar
    11.3 KB · Görüntüleme: 201
Hocam yalnız bu senin devrede Dın1 girişini anladım ama Dın2 girişini anlayamadım. Sizin bu proje normal start stop yıldız üçgen devresinin aynısı olmuş.PLC iinde 2 adet seri İnput olabilir mi?
 
Hocam, bu 2 adet input girişini aynı input girişinde nasıl sağlayacağız. Sizin projede start ve stop butonları ladder'de seri bağlı.
Motoru çalıştırırken İnput 1 den (sizin kine göre 2den ) giriş yaparsak stop butonunu İnput 2 den girmemiz gerekmezmi? Yada bu seri devreyi program dışında kurup tek 1 input olarak girmemiz gerekmiyormu? çizdiğiniz projede kafam karıştı!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(
 
Okan bey merhaba
öncelikle AR2A cihazınızı aldım kullandım ve çok memnun kaldım
yanlız size sormak istediğim birşey var gerçek zaman saatini nasıl kullanıyoruz.
basit bir uygulama ile yardımcı olabilirmisiniz
 
Son düzenleme:
Değerli gemo,
Yazıyorum ama sanıyorum yıllık izindesiniz. Ama umarım bu iletimi okursunuz. Size hazırlamış olduğum bir projemi iletmek istiyorum ama forum üzerinden olurmu bilemiyorum. İsterseniz buraya da ekleyebilirim.
 
sayın harika32, yaptığın projeyi forumda paylaşırsan yardımcı olmaya çalışırız. iyi çalışmalar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,218
Mesajlar
915,897
Kullanıcılar
450,004
Son üye
rafaelnadal

Yeni konular

Geri
Üst