Gemo Ürünleri ile İlgili Sorunlar Buraya !!!

Murat bey merhaba,
Basit bir aç-kapa örneğiyle ben açıklamaya çalışayım. Elinizde Gemo PTC vardı sanırım. Örneğimiz şöyle olsun. 75⁰C de DQ1 e bağlı bir ısıtıcı çalışmaya başlasın, 100⁰C de kapansın. Bu durum cihazın enerjisi kesilinceye kadar devam etsin. DQ1 çıkışını analog karşılaştırıcı kontak ile kontrol edeceğiz
Burada önemli olan bu karşılaştırıcı kontağın ayarları. Karşılaştırıcı parametresini PTC alıyoruz. Karşılaştırma 2. Parametreyi histeresiz gösteriyoruz. Yine bir GEMO AR2 özelliği olan histeresiz eğrilerine göre karşılaştırıcıya alt ve üst değer arası farkı belirtiyoruz. Karşılaştırıcı preset değerini de maksimum ısı değerimizi veriyoruz. Dikkat edilecek nokta maksimum ısı değeri preset verildiği için karşılaştırıcı işlemini (-)histeresiz ayarlamalıyız. Hatta PTC hatasına (kopma gibi)karşı DQ2 çıkışına bir sinyal lambası bağlayalım. Program kısaca bu kadar. EK olarak programın EXE formatında uygulama videosunu ekliyorum. Kolay gelsin.

Volkan ÖZURUL
Elk-Elkn Tek. Öğrt.
Demirtaşpaşa EML / BURSA
 

Ekli dosyalar

  • anlg.gif
    anlg.gif
    39.7 KB · Görüntüleme: 507
  • analog_histsz.rar
    202.6 KB · Görüntüleme: 563
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
merhaba Okan Bey. ben de AR2 A kullanıcısıyım. Cihazla bir çok devre tasarladım fakat sıcaklık kontrolü yapamıyorum. cihazın ptc desteği var fakat nasıl kullanacağımı bilmiyorum. yardımlarınız bekliyorum. teşekkürler...

Murat Bey, merhaba,

Volkan Bey'in vermiş olduğu örnek dosya oldukça açıklayıcı. PTC sensörün okumuş olduğu değeri cihaz ekranında izlemek için Ayarlar / Güncel Ekranlar menüsünü kullanabilirsiniz.

Ayrıca 100 derece olan set değerini ve 25 derece olan histerisiz değerini; Ayarlar / Menü Tasarımı penceresini kullanarak cihaz ekranı üzerinden değiştirebilirsiniz.

AR2 için üretilmiş olan AR2-PTC-6H-SLK ya da AR2-PTC-6S-SLK sensörlerini RS232 Mini-DIN konnektöre bağlayarak -50...+150 derece aralığında ölçüm ve On-Off kontrol yapabilirsiniz.

İyi Çalışmalar,
Okan Gürbüzoğlu
GEMO
 
alakanız için sizlere çok teşekkür ederim. gerçekten işe yaradı verdiğiniz bilgiler. tekrar teşekkürler volkan bey ve okan bey...
 
sayın GEMO ben de gemo akıllı rölesini kullanmak istiyorum ama pahalı olduğu için kullanamıyorum. bu konuda yardımcı olabilir misiniz.
 
neresi pahalı yau 100 tl mi ne .. bulup bulacağınız fiyat/performans olarak en iyi PLC dir dünyadaki ..
 
kardeş bana 100tl fiyat vermediler. bana 170tl fiyat verdiler ve kdv hariç. ben bu fiyata plc alırım. hem gemo plc olarak değil akıllı röle olarak değerlendirilir
 
AR1 akıllı röle derseniz tamam. Ama AR2 ye akıllı röle derseniz biraz haksızlık olur. Mikro otomasyon alanında bir çok PLC ile yarışır hatta pratikliği ile öne bile geçebilir. Eğer programlama için pdf kılavuzunu incelerseniz hak vereceksiniz.
 
kardeş ben gemoyu hatmettim. ama yine de ar2 modeline plc diyemiyorum. benim ilk deneyimim s7-200 ile olduğu için belki biraz hafif geliyo olabilir.
 
Ar2 ler akıllı röleden daha da üstünler. Tamam bazı plc özellikleri olmayabilir ama analog giriş ve lcd ekran üstün bir özellik en güzeli analog giriş çoğu plc de yok olanıda çok pahalı. En güzeli TÜRK MALI :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst