Elektrik pano işimi yoksa ups mi?

ya maaşda aynı ama burda maaş sıkıntı oldu daha ilk aydan arkadaşlar 20 gündür maaş yatmadı, Ups işinde de çok fazla bişey yok zaten arkadaşlar çalıştığım yer için konuşuyorum zaten argesi dışarda yapılıyor ayrıca burda 2 yılık bir mühendis daha var.Tam bir şerefsiz, adam resmen beni işçilerin önünde küçük düşürmeye çalışıo.Sonuçta pek çok şeye vakıf diğilim bu konuda ama sırf beni küçük düşürmek için bilemeyecğim sorular soruo işçilerin yanında sonrda salak salak gülüo. Sorarım size arkadaşlar ben bu saaten sonra böle bir yerde mühendislik yapabilirmiyim sizce?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşım maaş aynı ama burası daha ilk aydan maaşı 15 gün aksattı böle iş mi olur? küçük yerde çalışırsan olur işte..Ayrıca çalştığım yerdeki mühendis de öle bi adam ki bana işçinin önünde bilemeyceğim sorular sorup küçük düşürmeye çalışıo beni kendince,böle bi ortamda sırf UPS diye duramam.
 
Arkadaş herkesin yorumunu az çok okudum ama ben sana iş yerleri ile ilğili bir şey demeyecegim. mesleki olarak bakarsak ups sektöründe kendini ne kadar tatmin edeceksin. bir son noktası var 1-2 sene sonra sıkılmaya başlayacaksın ama pano sektöründe öyle değil öyle değişik projeler gelecek ki karşına tecrübe yi o şekilde kazanacaksın ben elektrik teknikeriyim. Mezun oldum tesisat ve o.g / y.g. trafo postası projeleri ile başladım ondan sonra otomasyon işine geçtim. kumanda ve plc lerle çalıştım. ondan sonra pano sektörüne geçtim. otomatik kumanda projeleri ve montajıyla ugraştım. şimdide orta gerilim modüler hücre işinde çalışıyorum. Hep proje işi oldu ama sonuçta montajın içinde proje çizildiği için eksiğini yanlışını sen takip ettiğin için tecrübe kazanıyorsun.kararını verdin herhalde pano işine başlayacan herhalde hayırlı olsun bence dogru kararı vermişsin kolay gelsin.
 
Hocam maaş aynı ama 15 gün gecikmeli yattı daha ilk aydan böle şey mi olur? küçük yerde olur işte, Ayrıca UPS de öle abartılcak mühendislk işi yapılmıo burda herşey hazır gelio montaj yap gitsin.Arge de yok hep sabit..Ayrıca burda benden başka bi tane daha mühendis var 2 yıldır burda çalışıo bana işçinin yanında bilemycigim sorular sorup kçk düşürmye çalışıo. Bundan dolayı kendisini uyardım ama yinede böle ucuz insanlarla birlikte çalışmak istemiorum..
 
evet sado kardeşim işin birde senin dedğin yönüde var burda tek tip bir eleman olurum, bunu bana mühendis abilerimde söylemişti,ama pano işi çok alan kapsıyo dediğin gibi iyi tecrübe sahibi olurum die düşünüyorum.
 
ups işini boşver derim.
elektrik pano işi diye başlarsın içinde otomasyon da olur orta gerilimde olur ups de sürücüler de olur hepsi olur. bir de kurumsal yer herzaman iyi. Ups'i şutla gitsin derim.
 
Siz de farketmişsiniz ki UPS sektörü teknik anlamda gelişmenizi engeller.
En fazla yükseleceğiniz konum teknik servis müdürlüğü olur; o da taş çatlasa 10 kişilik bir ekibi ve kısıtlı kaynakları idare etmeyi becermekle ilgilidir.
 
bence UPS 40 sene sonrada aynı teknoloji etrafında yapılancaktır fakat pano hergün değişen bir teknoloji ile kendini yenilio onun için ben size pano işini dikkate almanız gerektiğini düşünüyorum.
 
baba nerde para trink :D işci adam orda ne ole 15 gün 20 gün ondan sonra çocuklar evde başlarlar yorgan döşek kemirmeye :D
 
ups işinde eger kafanızı kullanırsanız kendi şirketinizi bile kura bilirsiniz 5 sene içinde.ama söyle bir şeyde var.piyasayı iyi bilmeniz ve daima yenilikçi olmanız gerek.kurumsal şirkette fazla birşey yapamazsınız.acımasız olun.:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,872
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst