Elektrik gidince atan ana sigorta

Kesinti genelmi yoksa sadece sizin oturduğunuz daireninkimi?
sadece sizinki ise ana sigortanın yanında tali sigortalardan biri de açıyormu?
eğer öyleyse ev içindeki prizleri de kontol ettirmek gerekebilir,
tali sigorta atmıyorsa doğrudan kolon kablosuna yönelebilirsiniz (sigortanın sağlamlığından eminseniz.)
bir de kaçak akım rölesiyle berabermi açıyor bu sigorta?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Öncelikle tüm yanıt veren arkadaşlara teşekkürler.

değiştirip durumu gözlemeniz gerekir. ana sigorta nötr kesicili k otomat mı?
Yarın arayıp değiştirteceğim. Ne yazık ki üzerindekileri not edemedim. Üç parmakla kaldırılıyor desem yeterli olur mu? :eek:

Evinizde regülatör varmı ?Normal şartlarda,40 Amp. C karaktersistikli ( kaliteli ) sigorta yeterli olmalı.
Evimde özel bir regülatör cihazı mevcut değil. Binada var mı bilmiyorum. Açık söyleyeyim "Kale" markanın kalitesini bilmiyorum.

Fakat bundan ençok ben zarar gördüğüm için en kısa sürede merlin gerin veya siemens marka sigortlarlar la tüm panoyu değiştireceğim. Sizin sigortlarınız bizimkinden daha kaliteli sanırım fakat arızalı sigortlardan olabilir.
Siz analiz ettirebildiniz mi? Ben sitenin teknikerlerinden memnun kalmadım, teknikerden çok çırak gibiler, dışarıdan iyi bir elektrikçi getirmeyi düşünüyorum.

Daha önce çözümü olmayan bu durum için,şimdi," tekrar kapamalı " kaçak akım koruma şalterleri piyasada bulunmaktadır.Sebepsiz arızalara çözüm olan bu malzemeleri kullanmak,artık kaçınılmaz bir gerçektir.
Çok mantıklı. Belli bir süre devre kapanmadıysa kendi kendini kapatsın.. Tabii bunlar mekanik değil elektronik sanırım?

Kesinti genelmi yoksa sadece sizin oturduğunuz daireninkimi? sadece sizinki ise ana sigortanın yanında tali sigortalardan biri de açıyormu? eğer öyleyse ev içindeki prizleri de kontol ettirmek gerekebilir, tali sigorta atmıyorsa doğrudan kolon kablosuna yönelebilirsiniz (sigortanın sağlamlığından eminseniz.) bir de kaçak akım rölesiyle berabermi açıyor bu sigorta?
Elektrik kesintisi genel. Geri geldiğinde kimsede sorun yok (söylediklerine göre) ama benim ana bazen sigortam atıyor. Evin içindeki hiç bir sigorta kesinlikle atmıyor, yalnızca ana sigorta atmakta.

---

Şu durumda sigortayı değiştirtip gözlemleyeceğim, bir de dışarıdan elektirkçi getirip hattı analiz ettireceğim (eğer mümkünse). Bakalım ne olacak?
 
ana sigrtanınızı deiştircekseniz 3*50 grub yerine ayrı 1*40 veya 1*50 taktırmanızı tavsiye ederim eğerki kolon hattınızda ve evde bi problem varsa nerde olduu kolay anlaşılır.....ama kale marka sigortalar pano kapağı açılınca bile atabiliyor ..........
 
ben buna benzer bir arızayla karşılaşmıştım sorun trifaze çıkan kolon hattını dairenin içinde monofaze olarak kullanmışlar yani yeni binaydı ve fazların ikisi daire içindeki panoda boşta bırakılmış tı b tipi k otamattı atan c tipiyle degiştirdim fazları dağıttım birde k.a.k bağladım topraklama kablosunu aynı kolon borusundan geçirmişti onuda iptal edip asansör boşluğundan dışarı çıkarttım ve sorun bitti devamlı müşterim 3 yıl oldu aramıyo:)
 
Tekrar merhaba,
Sitenin teknisyenlerinden başka bir arkadaşa ulaştım. Kendisi diğerlerinden çok daha bilgili ve ilgili idi.

Öncelikle sigorta kutusunu inceledi. Tornavida ile sigortaları sıkarken kıvılcım çıktığını farkettim.

Ana sigorta ile kaçak akım rölesi arasındaki bağlantıyı (ismini söyledi de unuttum) çıkarıp baktık, içindeki iletken metalin ark yaptığını söyledi. Sanırım kıvılcım ve elektrik atlaması kaynaklı, ana sigortayı tetikleyen bir şey olması mümkünmüş. Yolları düzeltti, bağlantıları geri oturttu ve sigortaları sıkıştırdı.

Aynı zamanda aşağıya, ana sigorta odasına indik, ters sigortayı düze çevirdik (insan faktörünü engellemek için). Ters takılmış olmasına bir anlam veremedik..

Bakalım bu yapılanlar etkili olacak mı? Yorumlarınızı bekliyorum..

Teşekkürler.
 
O atan sigorta değil Kaçak Akım Koruma Şalteridir.Elektroniktir ve birçok durumda açar.Örneğin yağmurlu havalarda.Bu nedenle eleketromekanik kaçak akım şalter kullanmak gerekir.siemens veya merlin gerin kullanabilirsiniz.
 
Arkadaşlar bulunduğum mevkide bulunan elektrikçilere mesleki açıdan kan kusturmama rağmen iyi bir elektrikçi olduğuma inanmıyorum en azından siz değerli ustalarımın karşısında ama yıllardan beride bu işin içindeyim 1999 ile 2000 yılları arasında bu mesleğe girdim çıraklık mıraklık derken teknikerliğe kadar gelebildik şu anda da ismini söylemek istemediğim bir ilçenin belediyesinde elektrikçi olarak çalışıyorum tesisat kumanda park bahçe tasarımları bina içindeki arızalar ups cihazı jeneratör gibi sistemlere bakıyorum e bizimde zamanla karşılaştığımız bazı arızalar oluyor kimi belediye işinde kimi daha önceki işlerimde.

Hani bu meslekte çokda eski değilim ama tecrübelerime ve Elektrik bilgilerime dayanarak söyliyim ki ben de Sn Analizör ustamın koymuş olduğu teşhisi sonuna kadar destekliyorum.

1.ihtimal birisi şaka yapıp kapattı.
2.ihtimal 50A sigorta arızalı.
3.ihtimal kolon hattı kablonuzda problem var.
 
Panolardakı sıgortaların klamens gırıslerının sıkılıgınıda kontrol edın gevesek kalma durumunda elektrik geldıgı anda arklar olusuyor olabilir buda sıgortanın atmasına sebep olabılır dusuk bı ıhtımal olsada olasılık dahılınde
 
sanırım bağlantı noktarında gevşeklik felan çünkü sigortanız değişti diyorsunuz bu nedele değiştiren şahış bağlantı noktalarını düzgün sıkmamış olabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,419
Mesajlar
917,495
Kullanıcılar
450,336
Son üye
emreaydin68
Geri
Üst