Sıva içi kanal borusunun içindeki kablo hareket etmiyor

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,702
Puanları
956
Yaş
40
Sa arkadaslar. Siva icin borunun icinde dt8 kablosu ve cat5 kablosu var. Cat5 yerine fiber kabloyla degistirmemiz lazim. Binamiza fiber kablo geldi.
Ancak kablo karsi dairenin kablo şaftindan bize geliyor. Karsi daire ile bizim daire arasinda kisa mesefe olmasina ragmen cat 5 kabloyu o kadar cektim hic kipirdamiyor. Galiba borusu mu kirilmis? Son kattayiz.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba bili bili ile kablonun uçlarını kontol ettin mi doğru kablo mu ? Doğru kablo ise inşat sırasında boru ezilmiş olabilir bol arap sabunu kullanılarak içeri sokulmuştur arap sabunu zamanla donmuş sertleşmiştir. DT8 daireden sök ikisini bir geri çekmeye çalış. olmaz ise Aşağıdaki adımları uygula

1-Hava kompresörün var ise hava basmayı dene küçük parçalar var ise temizlenir bazen işe yarıyor.
2-Tek çözüm biraz sıcak su ayarla boruya hava kompresörü ile bas arap sabunları biraz durunca gevşeyecekti. iki kabloyu da çıkarmaya çalış.
3-Kabloyu tersine çekmeyi dene bazen akılı arkadaşlar ek yapıyor boruda da biraz ezik oluyor o noktadan ek geçmiyor.
4- Borunun geçtiği yerlerde duvar da veya yerde beton delinmiş mi monteli birşey var mı ? Bazen Vida veya çivi kabloya zara vermeden sadece dış kılıfına kadar giriyor kablo hareket etmez duruma geliyor.
 
Ah ustam ah. Kablonun çekildiği şaftın yerini görseniz tavana yakın yerde bir boşluk açılmış kablonun boru kanalı bile gözükmüyor. Oraya hiçbir şey dökemezssiniz. Dökecek alan mesafe yok. Dökersen yüzüne gelir. İki kablo birlikte çekildiğinde milim oynamıyor.
Komşuyu razı edebilirsek kendi şaftından kabloyu alıp doğalgaz borusu deliğinin kenarından geçirip benim daireye geçireceğiz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,604
Mesajlar
918,989
Kullanıcılar
450,605
Son üye
vuralaga

Yeni konular

Geri
Üst