Elektrik Üretebileceğim DC Motor Arıyorum

evde pasta yapmakta kullanılan mikserden bahsediyorsan AC dir.220V ile çalşır.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
şarj dinamosunu özel sardırt yavaşta dönse üretir ben özel sardırılması için spariş verdim araya koncektör koy mutlaka yoksa akü veya inverteri kavurursun ve ayrıca akü bankası mümkün mertebe yüksek apmper olsun vede ben illa şu kadar çıkış gücü istiyorum diyemezsin dersen özel sargı şarj dinamolu birkaç rüzgar gülü ile olur özel sargı dediğim olay belli bir devire ulaşasına gerek kalmıyor bu bir ikicisi dc motor 30 ila 50 dakikada yanar uzun süre işlev görmeye dayanamaz ( başarılar)

cevap için tşk.ler bir ara tamire gelen mikseri açtığımda devre kart'ı ve trafo görmüştüm incelemek o zaman aklıma gelmedi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
otomotiv hurcacılarına gidip sarj dinamosunu alsan işini görür
 
Sizce bi DC motordan nasıl elektrik üreteblirim.Teşekürler
 
Sizce bi DC motordan nasıl elektrik üreteblirim.Teşekürler
Statoru sargılı, rotoru sabit mıknatıslı dc. motor milinden çevrildiğinde çevirme hızına bağlı olarak ac. elektrik üretir.
Rotoru sargılı, stator yerinde sabit mıknatıs bulunan fırçalı dc. motor milinden çevrildiğinde dc. elektrik üretir.
Artık milini çevirme yöntemi size kalmış. İster pervane takıp, rüzgar gücünden yararlanırsınız, ister miline çark takıp, su gücü ile dönderebilirsiniz. Veya sizin başka fikriniz varsa o da olur. Yeterki milinden çevirin.

Ayrıca araba şarj dinamosu orijinal haliyle elektrik üretmesi için dışardan rotoruna 12 v. elektrik vermek gerekir. Orijinal sargılı rotoru söküp, yerine sabit mıknatıs yapıştırılarak milinden en küçük bir çevirme ile elektrik üretmeye başlar. Mıknatıs sayısı stator oyuk sayısının 1/3' ü kadar olmalı. Yani 36 oyuklu dinamo için 12 adet mıknatıs lazım.

Şimdiye kadar yaptığım onlarca dinamo modifiyesi var.
 
Son düzenleme:
Merhaba Sef ustam
İkı oluk genıslıgı 14 mm (kobloların oturdugu alan dahıl)
Stator sargılarının yukseklıgı 58 mm
Su olculer dahılınde nasıl bır mıklatıs secmelıyım.mıklatısları yerlestırırken neye dıkkat etmelı ve yapıstırıcı olarak neyı kullanmalıyım. simdiden tesekkur ederım.
 
2 oyuk genişliği 14 mm. olduğuna göre 3 oyuk arası 21 mm. olur. Bu durumde genişliği 20 mm. olan mıknatıs kullanabilirsiniz.
Stator kalınlığı 58 mm. demişsiniz. Piyasada 50x25x10 mm. ölçülerinde mıknatıs var, fakat genişliği sizin ölçülere çok gelir. Onun için size 40x20x10 veya 40x20x5 ölçülerinde mıknatıs lazım.

Öncelikle şunu akıldan çıkarmamak gerekir. Bu neodyum mıknatıslar çok güçlü olup, 2 mıknatıs arasında kalan parmağınız çekiç vurmuş gibi kan toplar. Mıknatısları rotora yerleştirirken N S N S N S diye dizmeli. Yapıştırıcı olarak çelik yapıştırıcıların hepsi olabilir. Ben BİSON 04 kullanıyorum.
 
Şefim merhaba;
24v 400ah lık bir akü gurubunu en sağlıklı kaç v kaç ah lik bir şarjör ile şarj etmem gerek veya nası şarj etmem gerek.
beni bilgilendirirseniz sevinirim
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,688
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst