CNC Router Yapımı - Fotoğraf Video ve Açıklamalı anlatım.

abi hjepsini kapsaya rar dosyası vb kaynak yokmu ÇOOOOOOOOOOK TEŞKKRLR
 
bende elektronik ürünleri aldım sıra mekanik aksama gelince bütçem sıkıntıda
 
Ben kramayerli sistem onerıyorum. Reduktorler olarak Hoya planet reduktorler çok iyi diyorlar. 5 Eksen cnc routlerlar da reduktor olarak Spinea kullanıyorum.
 
Böyle bir konuda bu kadar iyi anlatılmış kaynak bulmak çok zor

Konu sahibi arkadaş keşke elindeki tüm dosyaları foruma atsa.
 
hocam elinize saglık acaba sizden dökuman alabilirmiyiz ben de hobby olarak yapmak istiyorum.

saygılarımla
 
Evet arkadaşlar bu dizinin son mesajı buydu. Başta da söylediğim gibi anlatmaya çalıştığım şeyler benim kendi tecrübelerimdir ve uslup kimi yerlerde oraya kaysa da, bu en iyi böyle olur başka da olmaz şeklinde bir iddiam yoktur.
Bu bir yapım kılavuzu değildir, bu nedenle detaylı çizimler, montaj şemaları, hesap formülleri ve malzeme listeleri içermemektedir.
Sadece bir CNC Router yaparken nerelere dikkat edilmesi gerektiğini açıklamaya çalışan ve genel hatlarıyla bir CNC Routerı bir araya getirmekte kullanılan malzeme alternatiflerini ve bunların kullanım şeklini -benim penceremden- kısaca özetleyen ve potansiyel amatör CNC kullanıcısının kafasında bir resim oluşturmayı amaçlayan, hayli eksik bir yazı dizisi niteliğindedir.

Çok daha iyi sistemler tabii ki vardır ve bundan sonra da olacaktır. Bu en nihayetinde evde kendi imkanlarımla kimseden fiziksel yardım almadan en komplike alet olarak bir Dremel, bir matkap, kumpas ve hesap makinası kullanarak yaptığım bir ev projesidir ve tabii ki kusursuz olması söz konusu değildir.

Yurt dışındaki forumlarda buna benzer yapım hikayeleri ve yol gösterici konular çokça mevcut. Amerika ve Avrupada binlerce hobi tutkununun evinde garajında atölyesinde bir CNC tezgahı yer alıyor. Bu kadar yaygınlaşmasını sağlayan şey ise yapılan paylaşımlar ve fikir alışverişleri, sadece bu konu üzerine inşa edilmiş internet siteleri.
Bizim ülkemizde ise bu tip konular genelde sır gibi saklanıyor. Bu başlık umarım, amatör hobi CNC konusunda, ne yazık ki varolan Türkçe kaynak eksikliğini bir nebze de olsa doldurabilmiştir.

Okuduğunuz ve yaptığınız yorumlar için teşekkürler.

Herkese iyi çalışmalar

Mert
Kardeşim; Çalışmaların. Emeğin ve Paylaşımların için çok teşekkürler. Kolay gelsin, Allah razı olsun...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst