Beton santrali hk?

srdrrr

Üye
Katılım
30 Mar 2009
Mesajlar
17
Puanları
1
Arkadaşlar beton santralleri hakkında bilgiye ihtiyacım var.Ödev olarak Scada ile beton santrali kontrolü yapacağım.

Santrallerin kısımları ve işleyişi hakkında bilgisi olan arkadaşların acil olarak yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
srdrrr merhaba. gercekten zor bir konu secmissin. ben 6 ay oncesine kadar hazir beton santrali otomasyonu yapan bir firmada calistim. 9 yil boyunca yaklasik 500 beton santrali projesi yaptik kurduk ve calisiyorlar.

Kolay gelsin.
 
Ustalar çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Benim yapmayı düşündüğüm şeyden biraz bahsediyim sizlerde fikirlerinizle destek olun lütfen.

Öncelikle bu kapsamlı bir proje değil küçük bir prototip gibi düşünürsek;
-Çimento,su için birer silo ve kum için raylı sistem

Yani farklı çimento çeşitleri olan silolar kullanmıcam çünkü bunu labda uygularken sıkıntı yaşayabilirim yeterince analog modül varmı bilmiyorum...Bu yüzden olayı son derece basit tutmam gerekiyor.

İnternetten araştırdığım kadarı ile ;

Miksere betonu tüm malzemlerin gelip karıştırldığı karıştırıcı makinadan aktarıyoruz.Yani su silosundan su,kumda taşıyıcı sistemle geliyor ancak çimentonun nasıl taşındığını anlayamadm.

Yani beton santrali tam olarak nasıl çalışır malzemeler neyle karıştıcıya aktarılır bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
 
slm srdrrr, beton üretmek için temel olarak, agrega (farklı ebatlarda kum ve çakıllar bütünü) , çimento ve su gereklidir. 2 çeşit agrega bunkerin olsun sen kum ve çakıl de buna, 1 adet çimento silon olsun, 1 adet te su tankın olsun. 2 agrega bunkeri altında birtane kova olsun. tartımı bu kovaya yap, tartım bitince kovayı rayda hareket ettirerek agregayı miksere taşı, çimentoyu kantara helezon ile taşırsın. boşaltım içinde klape veya helezon kullanırsın. su için tartıma gerek yok benzin pompalarında olduğu gibi litrede bir puls veren sayaç kullanırsın böylelikle miksere koyduğun suyun miktarını bilirsin. miksere giren malzemeleri belli bi süre karıştırıp, boşaltırsın. basit olsun diye fazla detaya girmedim.
kolay gelsin.
 
slm allforum öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Ancak biraz daha detay vermenizi rica edeceğim.Özelliklede çimentonun sistemdeki hareketi konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Suyun ve kumun hareketini anladım ama çimentonun siloya taşınması(pompaylamı yapılıyor)ordan gerektiğinde karıştırıcıya taşınması işi nasıl yapılıyor mantığı oturtamadım.

Desteklerinizi bekliyorum teşekkürler...
 
srdrrr çimentonun silodan aktarımı için helezon kullanılır. Helezonlar bir vida seklinde bir borunun içinde döner ve malzemeyi dönüş yönünde iletirler. sana bir çizim hazırlayıp göndereyim ben daha önce güriş a.ş.de elba beton santrallerinin otomasyonunu yapıyordum plc kullanarak yapıyordum fakat senin sistem için picde kullanılabilir. yardım istersen yardım edebilrim.
 
erdi001 yardımın için saol.Sistemi plc ile kontrol edeceğim.S7200 veya300 (hocaya bağlı)

Evet pic lede yapılabilir sanırım ancak benim için önemli olan plc kullanmak.

Birde betonun içindeki malzemelerin oranları nedir?Yani % kaçı çimento,% kaçı kum,% kaçı su?.Şimdiden teşekkürler...
 
1 m3 beton ortlama 2360 kg malzemeden olusur. genellikle bunun 1850 kg si agrega, 170 kg si su kalanıda çimentodur. agrgadada kumun oranı yaklaşık %60 tır
 
Betonun içine konan malzeme oranlarını genelde üretimciler receteye girdiği için tam olarak suanda hatırlamıyorum ama %70 agrega %15 su %15 cimeto gibi bir seydi ama tonaj girildiği için oranlarını tam hatırlayamadım. PLC kullanacaksan helede siemens kullanacaksan işin zor s7200 e scada hazırlamak oldukça problemlidir ama lisanslı wincc kullanacaksan işin kolay ben genelde delphide hazırlıyordum ve raporlama oldukça problemli oluyordu kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,187
Mesajlar
915,699
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst