Anahtar Priz Sorunu

sigortayı indir. 4 ucu birbirine değimeyecek şekilde ayır. sonra sigortayı kaldır. al eline kontrol kalemini. tek tek uçlara dokundur. faz hangisiymiş bul. kontrol kalemininin lambasını yakan uç fazdır. sigortayı indir. bulduğun fazla aşagı giden siyah kabloyu L yazan yere, diğer iki ucu karşısında aynı yere gir.

hadi hayırlısı...

bu sefer olacak heralde :):)
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
odada aplik yok. Ama daha onceki soktugum anahtarin soyle bir ozelligi vardi.

Lambanin siddetini anahtardaki dugmeyi saga sola cevirerek ayarlayabiliyordum.

Yani karanlik yada daha aydinlik isik secimi yapilabiliyordu buton vasitasi ile
 
daha önceki dimmerli anahtarmış.siz birde alibey in dediğini deneyin.
 
Alibey baska birsey yapabilirmiyim?

yoksa son care bir tesisatcimi cagirmaliyim?
 
Ustat oncelikle basina bu kadar problem acan bu anahtar adi bir anahtar degil, hepimizin basina bela VAVIYEN anahtardir. Simdi size resimli olarak gonderecegim, dediklerimi uygulayin, eger calistirsaniz, iyi bir elektrikci adayi bile olabilirsiniz :)

Calisirken sigorta kapali olsun. Kablo baglantilarini yaptiktan sonra gonul rahatligi ile sigortayi acabilirsiniz. Sigorta tekrar atmayacaktir.
 
Yok yine olmadi. Tamam soylediginizi yapinca LAMBA yandi, ama lambayi kapatmak icin anahtara basinca SIGORTA atti, atmaklada kalmadi. Bu VAVIYEN Anahtar dedigin aletide KULLANILAMAZ hale getirdi.

Cunku anahtarin dugmesi artik ISLEMEZ hale geldi. Asagi yada yukari hareket etmiyor.
 
anahtarın yaptıgına bakın siz sadece lambayı calıstırmak istiyorsanız once arkadasların dedigi gibi tum kabloları ayırın daha sonra enerji verin fazı bulduktan sonra yukarıdan gelen her kabloyu ayırın daha sonra enerjiyi kesip fazı yukardan gelen bi kabloya baglayın lamba yandımı yanmadıysa yukardan gelen diger baska koblolarda deneyin eger lambayı yakan kabloyu bulduysanız fazı anahtarın L ucuna karsınada lambayı yakan kabloyu takıyorsunuz hadi gecmiş olsun fakat hala lambada bi hareket yoksa bi elektrikci cagırında onlarda ekmek yesin
 
Ne anahtar bağlantısıymış arkadaş. Kolay gelsin, arkadaşlar söylenebilecek herşeyi söylemişler, ama en doğrusu fazı bulmak gerisi kolay.Bu arada prizi de açın ve diğer kablosunun nereden geldiğine bakın, kontrol kalemi ile diğer kablosunuda kontrol edin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,765
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst