Acemiden monitör tamiri ile ilgili bir soru

Merhaba. Sn. Suat_Korkmaz; kondansatörlerin üzerindeki yazan etiketlerinde; besleme (Çalıştırma) voltajı (Volt) bazen güç (watt) (Volt ve watt şeklinde ikili olarak) , çalışma sıcaklığı (85 e santigrad derece gibi) , vb. değerleri vardır. Kondansatörler bu çalışma sıcaklığının daha üzerinde aşırı sıcak ve havasız ortamlarda çalışmaya maruz kaldıklarında, üzerindeki sıcaklık dayanım limiti olan bu etiket değerini çok geçince elektrolitiyle sızdırıp patlayabilirler.

Ters kutupta bağlanma ve etiket değerini geçen voltaj değerleri watt değeri olarak da belirli kritik değerin üzerine çıkarsa elektrolitik kondansatörleri aşırı ısıtıp elektolit sızntısı ve sızdırmaz kapak (siyah) contalarının hızla fırlayıp patlamalarına yol açabilir. Etiket değerlerine çok uygun volt ve çalışma sıcaklığında bağlanıp çok iyi kontrol edilip asla ters bağlanmamalıdır. Ters bağlandığında diğer alüminyum oksit katmanı bozulmakla kalmayıp sürekli sızıntı akımlarını çekerek ve zamanla aşırı ısınarak elektrolit sızıntısıyla patlamaları beraberinde getirmeleri çok kesindir, bunlara çok dikkat edin. Kolay gelsin.
 
Tekrar merhaba,

Değiştirmediğim tek kondansatör 47uF 50v kalmıştı. Biraz önce onu da değiştirdim ama malesef yine çalışmadı.
 
Merhaba
Flatron T730BH LG bilgiser manitöründe elektrik veriyurum power basiyurum power lambasi yanib sonuyur horunti gelmiyur normalde goruntu gelmasi için poweri bastiymde suratli yanmalidir hangi parçada arza olabilir lutfan anlatirmisiniz

IMG_20181213_092438.jpg
IMG_20181213_092438.jpg


Kart budir bakiyurum arzalanan parçayi bulamiyur

Kondansatörlare baktim şişmiş olan yok hepsi normal gostariyur yani diş göruntusu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst