Şaka gibi ama her akşam ezanında KAR atıyor...

Fotosellerde aydınlık ve karanlık geçişlerinde kararsızlık olabilir. Kendime yaptığım bir ldr devresinde, geçişlerde çok fazla yanıp sönüyordu. Bende bulduğum devreye bir adet kapasitör ilave ederek 5-6 saniye gecikme sağlamıştım. Bu duruma doğal gün ışığı haricinde etraftaki aydınlatmalar da sebep olur.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
yerdekı kardanda yapabılır dedıler.
şeffaf kolı bantıyla gözu bantladık bakalım aksam ne yapacak
 
Fotoselin yerden (kardan) yansıma almasını engelleyin (sn. @arkaplan 'ın kolakutusu örneği gibi birşey.)

Işığı yalnızca yukarıdan, gökyüzünden almasını sağlayın.

Kontrol ettiği aydınlatmanın ışığından da etkilenmemeli.
 
ARKADAŞLAR BIR SORUM OLCAKTI ÇALIŞTIGIM IS YERINDE BAHÇE AYDINLATMASI VAR OTOMATIK DEVREYE GIRIP CIKIYOR SIMDI KAR VAR YERLERDE BI KAC GUNDUR SOYLE BIR ARIZA YAPMAYA BASLADI AKSAM ILK DEVREYE GIRERKEN BI KAC KEZ YANIP SONUYOR SONRA DUZELIYOR VE SABAHTA SONECEGI ZAMAN BI KAC KEZ YANIP SONUYOR BUNUN SIKINTISI NE OLABILIR BIRILERI KAR YANSIR DIYOR BIRILERI GÖZ BOZUK DIYOR BIRILERI FOTOSELDEN KAYNAKLI DIYOR COZEMEDIM.
EN SON BIRIYLE GORUSTUM ODA BANA FOTOSEL GÖZÜNÜ ŞEFFAF KOLİ BANTIYLA BANTLAMAMI SOYLEDI VE BANTLADIK BAKALIM NE OLACAK
arızanız doğrudan fotosel kaynaklı olmayabilir röleniz, kar yağdığında veya ortam aydınlığına etki eden herhangi bir sebeple ortam aydınlığı kritik bir seviyeye ulaştığında kararsız davranıyor olabilir. röle hassasiyeti ile dengelenebilir ama en garantilisi astronomik röle kullanmanız
 

Forum istatistikleri

Konular
128,370
Mesajlar
917,068
Kullanıcılar
450,244
Son üye
halilsezen

Yeni konular

Geri
Üst