Şaka gibi ama her akşam ezanında KAR atıyor...

Fotosellerde aydınlık ve karanlık geçişlerinde kararsızlık olabilir. Kendime yaptığım bir ldr devresinde, geçişlerde çok fazla yanıp sönüyordu. Bende bulduğum devreye bir adet kapasitör ilave ederek 5-6 saniye gecikme sağlamıştım. Bu duruma doğal gün ışığı haricinde etraftaki aydınlatmalar da sebep olur.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
yerdekı kardanda yapabılır dedıler.
şeffaf kolı bantıyla gözu bantladık bakalım aksam ne yapacak
 
Fotoselin yerden (kardan) yansıma almasını engelleyin (sn. @arkaplan 'ın kolakutusu örneği gibi birşey.)

Işığı yalnızca yukarıdan, gökyüzünden almasını sağlayın.

Kontrol ettiği aydınlatmanın ışığından da etkilenmemeli.
 
ARKADAŞLAR BIR SORUM OLCAKTI ÇALIŞTIGIM IS YERINDE BAHÇE AYDINLATMASI VAR OTOMATIK DEVREYE GIRIP CIKIYOR SIMDI KAR VAR YERLERDE BI KAC GUNDUR SOYLE BIR ARIZA YAPMAYA BASLADI AKSAM ILK DEVREYE GIRERKEN BI KAC KEZ YANIP SONUYOR SONRA DUZELIYOR VE SABAHTA SONECEGI ZAMAN BI KAC KEZ YANIP SONUYOR BUNUN SIKINTISI NE OLABILIR BIRILERI KAR YANSIR DIYOR BIRILERI GÖZ BOZUK DIYOR BIRILERI FOTOSELDEN KAYNAKLI DIYOR COZEMEDIM.
EN SON BIRIYLE GORUSTUM ODA BANA FOTOSEL GÖZÜNÜ ŞEFFAF KOLİ BANTIYLA BANTLAMAMI SOYLEDI VE BANTLADIK BAKALIM NE OLACAK
arızanız doğrudan fotosel kaynaklı olmayabilir röleniz, kar yağdığında veya ortam aydınlığına etki eden herhangi bir sebeple ortam aydınlığı kritik bir seviyeye ulaştığında kararsız davranıyor olabilir. röle hassasiyeti ile dengelenebilir ama en garantilisi astronomik röle kullanmanız
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst