Haftada 1 kere kaçak akım rölesi atıyor

Katılım
4 Eki 2020
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
34
Herkese selam

3 ay önce taşınmış olduğum evde kaçak akım rölesi haftada 1 (6 gün 7 gün arasında) atıp duruyor ne denediysem olmadı tesisat hakkında bilgi verecek olursam bina 13-14 yıllık elektrik tesisatı fena degil , daire içlerine trifaze hat çekilmiş 3 faz 1 nötr kaçak akım rölesi vardı taşındığımda,Mutfak da 2 yerde degişiklik yaptım kilere buattan ek alarak priz hattı çektim buzdolabını taktım oraya diger değişikliğide fırın ve Mikrodalga için çektim buzdolabı için çektigim priz sıva altı gömdüm,diger fırın için çektigim hatta sıva üstü kabloyla çektim ilerde sıkıntı olursa diye onu sıva üstü çektim sorun olmadığında tekrardan sıva altına taşıyacam bunların dışında dairenin komple prizlerini anahtarlarını degiştirdim,sigortanın hepsini siemens çevirdim kaçak akım rölesi dahil ama bir sorun var çözemedigim kafayı yemek üzereyim yardımlarınıza ihtiyacım var sorunu bulmak için yaptıklarımı anlatıyım o kalemlerden cevap gelmesin sigortaların hepsini indirip tek tek açtığımda sorun yok,degişiklik yaptıgım yerleri iptal ederek denedim gene aynı sorun vardı bütün prizleri tek tek ölçtüm toptaklamayı ölçtüm bütün degerler normal anarmol bir durumla hiç karşılaşmadım,ev eşyalarım standart buzdolabı,çamaşır makinası,bulaşık makinası,ankastre set mikrodalga fırın var,bütün cihazların üzerlerini kontrol ettim kaçak akım varmı diye oda normal zaten yeni evliyim eşyalar 1 yıllık hepsi yeni kaçak akımın attığı zamanlar ya evde kimse yokken yada gece yatarken atıyor agırlıklı olarak gündüz evde yokken atıyor haftada 1 atması çok saçma farklı bir cihaz kullanırken atsa neyse ne diyecemde hiç biri degil bütün fişleri çektim denedim buzdolabı hariç gene aynı fark etmedi sizce sorun ne olabilir böyle bir durumla karşılaşan varmı elektrik bilgim baya vardır elektrikçi çagırıyım dedim hiç biri yanaşmıyor zaten çoguda KAR iptal et diyor.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kilere buattan ek alarak priz hattı çektim

sonrası mı başladı kaçak akım rölesi atması ?
 
evin tadilatı bittikten sonra oldu önceden 2 günde bir atıyordu salonda led avize vardı trafolu onu söktüm süre 1 haftaya çıktı ama genel olarak sıkıntıyı bulamıyorum
 
Sonuç önceden de kaçak akım koruma rölesi atıyordu .
attığı günkü kullandığınız cihazlarınıza yönlenin .
banyo priz , çamaşır günü , bulaşık mak. priz aspiratör priz gibi su ,nemlenmesi , temas olabilir .
 
işte sorun bunları kullanırken atmaması hiç birşey çalışmıyorken atmasını anlamıyorum hani sorun olsa dediginiz yerlerde prize takınca atması yada makinayı kullanırken atması gerekmez mi
 
Yeni eve taşınınca aslında bütün elektrikli aletleri yenilemek en garanti çözüm.

Sorun oluşmadan çözülmüş olur.
 
Herkese selam

3 ay önce taşınmış olduğum evde kaçak akım rölesi haftada 1 (6 gün 7 gün arasında) atıp duruyor ne denediysem olmadı tesisat hakkında bilgi verecek olursam bina 13-14 yıllık elektrik tesisatı fena degil , daire içlerine trifaze hat çekilmiş 3 faz 1 nötr kaçak akım rölesi vardı taşındığımda,Mutfak da 2 yerde degişiklik yaptım kilere buattan ek alarak priz hattı çektim buzdolabını taktım oraya diger değişikliğide fırın ve mikrodalga için çektim buzdolabı için çektigim priz sıva altı gömdüm,diger fırın için çektigim hatta sıva üstü kabloyla çektim ilerde sıkıntı olursa diye onu sıva üstü çektim sorun olmadığında tekrardan sıva altına taşıyacam bunların dışında dairenin komple prizlerini anahtarlarını degiştirdim,sigortanın hepsini siemens çevirdim kaçak akım rölesi dahil ama bir sorun var çözemedigim kafayı yemek üzereyim yardımlarınıza ihtiyacım var sorunu bulmak için yaptıklarımı anlatıyım o kalemlerden cevap gelmesin sigortaların hepsini indirip tek tek açtığımda sorun yok,degişiklik yaptıgım yerleri iptal ederek denedim gene aynı sorun vardı bütün prizleri tek tek ölçtüm toptaklamayı ölçtüm bütün degerler normal anarmol bir durumla hiç karşılaşmadım,ev eşyalarım standart buzdolabı,çamaşır makinası,bulaşık makinası,ankastre set mikrodalga fırın var,bütün cihazların üzerlerini kontrol ettim kaçak akım varmı diye oda normal zaten yeni evliyim eşyalar 1 yıllık hepsi yeni kaçak akımın attığı zamanlar ya evde kimse yokken yada gece yatarken atıyor agırlıklı olarak gündüz evde yokken atıyor haftada 1 atması çok saçma farklı bir cihaz kullanırken atsa neyse ne diyecemde hiç biri degil bütün fişleri çektim denedim buzdolabı hariç gene aynı fark etmedi sizce sorun ne olabilir böyle bir durumla karşılaşan varmı elektrik bilgim baya vardır elektrikçi çagırıyım dedim hiç biri yanaşmıyor zaten çoguda KAR iptal et diyor.
O
Kacak akim rölenizi değiştirerek önce sağlamlığından emin olun. Ben 3- 5 kez bu tür durumlarla karşılaştım. Daha çok uzak doğu vs. Ucuz rölelerde bu sorun olabiliyor.Tanidik bir elektirikci varsa1haftalik deneme amacli alinabilir.Buzdolablarindada ısıtıcı mevcut. ve oda yapabilir.Mutfakta tezgah altında kalan prizlerde islanma ve neme bağlı hatalar olabilir. Belki uzun sürecek ama er geç ortaya çıkacaktır .
 
Son düzenleme:
Hocam özellikle mutfaktaki ankastre fırın. Davulumbaz ve ocak ın fişlerini çekin. Öyle deneyin. Ben de karşılaşmıştım. Sorun mutfaktan çıkmıştı.
 
Yeni eve taşınınca aslında bütün elektrikli aletleri yenilemek en garanti çözüm.

Sorun oluşmadan çözülmüş olur.
yeni evli olduğum için eşyaların hepsi yeni zaten :D
O
Kacak akim rölenizi değiştirerek önce sağlamlığından emin olun. Ben 3- 5 kez bu tür durumlarla karşılaştım. Daha çok uzak doğu vs. Ucuz rölelerde bu sorun olabiliyor.Tanidik bir elektirikci varsa1haftalik deneme amacli alinabilir.Buzdolablarindada ısıtıcı mevcut. ve oda yapabilir.Mutfakta tezgah altında kalan prizlerde islanma ve neme bağlı hatalar olabilir. Belki uzun sürecek ama er geç ortaya çıkacaktır .

sorun KAR da değil taşındığımda mevcut KAR vardı arada bir atınca sizin dediğiniz gibi KAR değiştirdim Siemens aldım aynı sorunu oda yapınca sıkıntı olmadığı doğrulanmış oldu, nem alan noktaları özellikle kontrol ettim çift banyoda nem korumalı prizler var bütün prizler viko marka ile değiştirdim nem olayını bence direk elemiş oldum bütün prizler yeni anahtarlar yeni çünkü tek tek fişlerini söküp denedim fırın,mikrodalga,kombi,ocak bi aspiratörün fişini çekmedim onun direk buattan ek alındı bide buzdolabının fişini çekmedim onun dışında hepsini denedim aydınlatmalarda olma ihtimali var mı ki çünkü aklıma bir o geliyor holde 3 tane led lamba taktım trafolu acaba trafoda şasemi var
 
Son düzenleme:
kaçak akım koruma röleniz monofaze mi ? ( cevap istemi )
eski röleniz duruyor mu ? ( cevap istemi ) ve fotosu ? ( kimliği )
siğorta kutunuzun içi fotosunu yayınayabilirmisiniz . ( siğorta ve tüm kablolar gözükür hali ile )
( çeşitli yönleriden önden , alttan % 45 eğimli , üstten % 45 derece eğimli )
eğim sebebi kablolar gözükür olması faz giriş ve çıkışı ve nört ve topraklama kabloları fotoda görünmesi .
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst