Daire Kaçak Akım ve Bina Kaçak Akım Atması.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sipru
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
cuma 18den itibaren cumartesi ve pazar günü saat 12 ye kadar kar hiç atmadı. tüm alet edatvatlar kullanıldı
herşey prizde sigortalar açık. pazar 12de birkez attı
akşam da evde yoktuk geldim açtım kapıyı holun lambasının düğmesine bastım 3sn sonra daire KAR yine attı. ha tamam buldum sorunu dedim, defalarca aynı hareketi tekrarladım sonuç hiç atmadı bu sabaha kadar yine bu sabah 8:00 civarında birkez attı sonra 10:30 da yine attı dairede çalışan tesisat bir notebook bir monitor bir buzdolabı ve bir akvaryum motoru, lambalar yanmıyor.
dün yönetici geldi görüştük bir elektrikçi çağıracaklar tüm daireler tektek kontrol edilcek artık.

Anlattığınız durum cihaz kaynaklı tekil bir arızadan çok tesisat, nötr-toprak karışması veya ortak hat üzerinden gelen kaçak ihtimalini düşündürüyor. Daire beslemesi kapalıyken bile kaçak akım rölesinin atması, özellikle nötr veya toprak tarafında istenmeyen bir bağlantı olabileceğini gösterir. Elektrik tesisatı ve pano tarafında ürün ve uygulama bilgileri için şu sayfa da faydalı olabilir: https://www.pomeka.com/elektrik

Merhaba,

Bu durumun ara sıra yaşanmasının iki temel nedeni vardır.
  1. Sızıntı akımını tetikleyen şey komşuların devreye aldığı yüklerdir. Akşam saatlerinde yüklenme arttığında nötr gerilimi yükselir ve eşik aşılır.
  2. Hata noktası banyo buatı veya dış cephedeki bir aydınlatma linyesiyse, ortam nemine veya sıcaklığına bağlı olarak yalıtım direnci sürekli değişir. Kuruduğunda akım geçirmez, nemlendiğinde iletkenleşip röleyi attırır.
Bu arızayı kalıcı olarak çözmek için fazı değil, Nötr hattını izole ederek test yapmak gerekir.

1.Sadece şalter indirmek yetmez. Evdeki buzdolabı ve kombi dahil tüm cihazların fişlerini prizden tamamen çekin. Cihazların sadece kapalı olması yetmez, fiş üzerinden nötr bağlantılarının kesilmesi gerekir.

2.Daire panosundaki kaçak akım rölesinin çıkışından beslenen Nötr barasındaki tüm linyelerin nötr kablolarını klemenslerden sökerek havada bırakın.

3.Bir izolasyon(meğer) test cihazı kullanarak, boşa çıkarttığınız her bir linyenin Nötr kablosu ile Toprak barası arasındaki direnci ölçün. Megger ile test gerilimi uygulandığında izolasyon zafiyeti gösteren (direnci MΩ seviyesinin altına düşen) linye arızalıdır.

4.Arızalı linyeyi tespit ettikten sonra, o hattın güzergahındaki buatları açın. Özellikle banyo, mutfak, balkon ve dış cephedeki buatlar, prizler ve bağlantılar kontrol edin.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri