yol aydınlatması hattındaki gerilim düşümü

teomanbr

Üye
Katılım
6 Eyl 2007
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
39
herkese merhaba
bir yol aydınlatma direği (beton direk havai hat) yakınına reklam tabelası aydınlatmak için küçük bir pano yapılmış.panodan 4 adet 500w halojen beslenmiş.bende bu panodan yaklaşık 17 A çeken fluoresant ile donatılmış bir reklam panosu besleyeceğim ama; panoda iki faz var ve faz-faz arası gerilim 285 V, faz nötr 155-160 V, nötr barasında kontrol kalemiyle bakıldığında faz gözüküyor nötr toprak arası 110 V, panoda topraklama gözükmüyor toprak faz arası gerilim 238 V. okunuyor.ve fluoresantlar çalışmıyor.

yol aydınlatma direği üstündeki ampul civa yada sodyum buharlı ve yanıyor.

bu reklam panosunun aydınlatılması için neler yapabileceğim konusunda; değerli fikirlerinizle yardımcı olacağınızı ümit ediyorum.
teşekkürler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
2 faz arası 380 cıkması lazım aynı durum basıma gelmıştı fazın biri geçirmiyormuştu florasandada olabilir sorun balast ateşlemiyordur yada starter ateşlemiyordur lamba patlak olabılır baglantıları kontrol et...
 
faz-faz arası düşükmüş baya ama faz toprak arası neden 238 volt çıktı ? tüm fazlar arasımı 285 volt.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,260
Mesajlar
916,279
Kullanıcılar
450,082
Son üye
feritkvl14

Yeni konular

Geri
Üst