Yıldız-üçgende problemi

deniz77

Uzman Üye
Katılım
18 Mar 2007
Mesajlar
394
Puanları
246
Yaş
39
Arkadaşlar , bir çok yıldız-üçgen panosu yaptım sorunsuz çalışıyorlar. En son yaptığım panoda 7.5kw motor sürüyor. Pano boşta motor bağlı değilken yıldızdan üçgene geçerken sigortalar atıyor. Tespitime göre yıldız bırakırken , üçgen çektiği sırada fazlar kısa devre oluyor. 3 fazı çıkardığımda kontaktörler normal çalışıyor. (Motor + yıldız çekiyor 10sn sonra yıldız bırakıp üçgen çekiyor.) Bana göre yıldız kontaktörü geç bırakıyor yada üçgen kontaktörü erken çekiyor ve fazlar yıldız kontaktörünün girişi kısadevre olduğundan çakışıyor. Sizler ne dersiniz bu duruma?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
üçgen kontaktörünün bobinine giren ucu yıldız kontaktörünün normalde kapalı kontağından,yıldız kontaktörünün bobine giren ucu üçgen kontaktörünün normalde kapalı kontağından geçirerek bağla.(bu olaya elektriksel kilitleme denir.)
 
toygar arkadaşım , dediğin gibi zaten.
 
öyle bir sorunu ben başka sekilde yaşadım motor sag sol dönüşünde en son kontaktör üstüne yardımcı kontakla çözdüm ama burada sorun yol vericide olabilir
 
iki kontaktör arasındaki zaman farkının uyumsuz olmasından olabilir yıldız kontaktörü ile üçgen kontaktörü arasında çekme zamanı olmalı yıldız kontaktörü bıraktıktan sonra üçgen kontaktörü için zaman tanıyın kolay gelsin
 
yıldız kontaktörü geç devreden çıkıyodur.
 
zaman rolesini bi değiştir.kontakları yapışıyor olabilir.
 
yıldız-üçgen rölesi kullan .geçişlerde 1 sn kadar bekleme yapıyor....
 
En prarik çözüm kumanda devresini sil baştan yenilemen olacaktır gözden kaçırdığın bir nokta olabilir
 
yıldız rölesi ne üçgen rölesinin kapalı (nc) kontağını seri bağla.

veya tam tersini yap.

kontakların yıldızdan üçgene geçişinde takılı kalıyor gibi gözüküyor.
Belkide kontaktör tipini değiştir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst