yıldırım,kısa devre,yüksek ve alçak voltaj,dalgalanmaya karşı koruma?

Parafudr için aşırı gerilim koruyucu tabiri kul-
lanılabilir.Ancak,her aşırı gerilim koruyucu
parafudr değildir.Siz,adı parafudr olan alet
almalısınız.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Legrand markasini inceledim. Bu markada parafudr diye geçiyor. Firma ürünlerini Ana pano ve tali pano diye 2 ye ayirmis. Tali pano t2 diye geçiyor.
Yine tali panolarda kendi icinde 3faz-tek faz ve kv akım cinsine gore ayrılmış. Firma yine demiski bu modeller aşırı gerilime karsi etkili, kisa devrede bozulabilir.o yüzden ilave kisa devre koruyucu sigorta ile kullanilmasi gereklidir demiş. Ancak kendinden korumali modellerde buna gerek yok demiş.
Arastirdigima gore tek faz, tali pano ve hassas olan ve kendinden korumali tek model
Legrand t2 0 039 51parafudr kendinden korumali aşırı gerilim koruyucu var.
12 ka aşırı gerilim koruma
6 ka kisa devre koruma ozelligi yazıyor
 
Legrand t2 0 039 51 kendinden korumalı alçak gerilim parafudr nerden bulabilirim. İnternette perakende satış bulamadim. Tahmini fiyati nedir
 
fiyatını öğrendim 580tl yazıyor. schneider de 200tl civarı. siemens de 150tl civarı
 
dalgalanma yüksek alçak voltaj vb. için ups veya regülatör kullanmak gerekir yıldırım için ise akım korumalı priz ve topraklama şart :karekok:
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,872
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst