yüksek enerji hatları

muratcyber

Üye
Katılım
19 Eki 2007
Mesajlar
710
Puanları
1
Yaş
43
arkadaşlar bence alınmalı artık yüksek gerilim hatlarının olduğu yerlerde binalar yapılmaya başladı sağlığımız çok önemli ve arızaların azalmasıda olacaktır. teşekkürler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Şehir merkezlerinden bahsediyorsak (galiba öyle), alınmalı. Balkona 2-3 metre mesafesi olan hatlar var.
Altyapısı yeterince düzenli olmayan yerlerde, ileriye dönük olarak tünel sistemleri yapılarak, telefon, su, kanalizason gibi iletim sistemleri de buralardan geçirilirse, zırt-bırt kazı çalışması da olmaz, kablo patlamasıda. (Hepsinin bir arada götürülmesi riski de var tabii.)
Bu türlü konularda maliyet düşünülmemeli.
 
evet aynen öyle yüksek gerilim hatları şu anda istanbulda binaların üstünden iş yerlerinin üsütnde işin ilginç tarafı nasıl izin verdiler bilmiyorum ama benziliğin üzütünden geçiyor. adam yüksek gerilimin altında benzin istasyonu kurmuş kimsede bir şey demiyor ve izin verilmiş
 
Yerleşim bölgelerinde,yeraltına alınmalı.Onun dışında alınmamalıdır.Ayrıca yerleşim bölgelerinde,kanal açıp kabloyu serip üzerine tuğla koyup toprak doldurmak bana kablo yerine dolarları serip üzerini toprak doldurmak gibi geliyor.Arkadaşlar enerji dağıtımının yer altında olması bencede iyi bir şey ama ülkemizde şimdilerde yapılan popülist politikalar ile kısa vadeli ve milli serveti çarçur edici ucube bir uygulamadır.Buradan bu işlerin kotarılmasında dahli olanlara seslenmek istiyorum.Be hey duyarsızlar, büz veya boru sistemi olmadan XLPE kabloları meskun mahallerde nasıl oluyorda toprağa gömüyorsunuz?Hiç mi vicdanınız sızlamıyor?Hatırlatırım ölüm var.Dünyada hesap soranınız yok ama Allah'ın da bir hesabı var.
 
tknsyn adlı arkadaşın dediğinne katılıyorum. Öyle olmadığı taktirde zırt pırt yapılan kazılardan kablolar patlıyor. Dünyanın serveti harcanıyor ondan sonra uyduruk iş lerle saçıyorlar paraları.
 
elbette yerleşim bölgelerinde yeraltına alınması hem insan sağlığı açısından daha güvenli hem de işletme sürekliliği için harika bir yatırım. ama keşke yeraltı hatlarının güzergahı net bir biçimde bi yerlere işlense ve dosyalarda saklansa, yarın birgün belediye telekom gelip "abi şurda kazı yapacaz herhangi bi kablo geçiyomu" sorusuna da net bir biçimde cevap verilse
 
bütün bu görüşlere katılmamak elde değil.küçük bişeyler ilave etmek lazım.bu ülkede enerji dağıtımını yapan kuruluşun (isim yazmıyorum herkes bilir) kimler tarafından kontrol edildiğini,kimlerin tarafından arpalık gibi kullandığını ve bu kuruluşun imkanlarının nasıl çar çur edildiğini bilmeyenimiz yoktur.bu kuruluş ülkeye yatırım yaparken haliyle ileride değerleri birdenbire artıveren arazilerin üzerinden bazı dağıtım hatlarını belli planlar dahilinde geçirmiştir.işte benzinliğin üstünden geçen hat örnektir.bu konuya ekler yapmak mümkündür fakat işin özü budur.yap boz oynar gibi birkaç yılda bir değişen sistemlerle nereye varılır Allah bilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst