OG Hücreleri Hakkında

Katılım
14 Ara 2023
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar,

Elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulumunu ve işletmesini yapan bir firmada çalışıyorum. Kurulum yaptığımız yerin gücü yetmediği zaman OG abonelik almak durumunda kalıyoruz ama benim bu konuda daha önce tecrübem olmadı.
Sorum şu: Havai hattan branşman alıp kendi hücrelerimize enerji girişi yapağız ama kesicili hücre yok. 1 tane yük ayrıcılı giriş, 1 tane de sigortalı yük ayırıcılı trafo koruma hücresi var. Bu durum bir sorun teşkil eder mi? Yük ayırıcılara enerji altında manevra yaptırılamıyor diye biliyorum. Yani trafoya gelen enerjiyi kesmek istersek nasıl olacak?
Şimdiden teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
1-YG İŞLETME SORUMLUSU BELGESİ OLMAYAN MANEVRA YAPAMAZ
2- KESİCİ OLSADA TEDAŞ ARANIP ENERJİ KESİLMELİ
3 TEDAŞ KESTİKTEN SONRA DİREKTEN AYIRICI AÇILABİLİR
 
En ekonomik versiyon böyle oluyor. Adı üzerinde yük ayırıcı, bunu kullanarak enerjiyi kesebilirsin. Zaten yük ayırıcı yerine kesici olsa bile, eğer giriş hücresinde çalışma yapmak gerektiğinde dağıtım şirketine müracaat ederek enerjiyi kestirmek gerekir. Giriş hücresi haricindeki diğer hücrelerde yük ayırıcısindan enerji kesilerek işlem yapılır.
 
Direk tipi trafolarda, sadece " yük ayırıcı olmuyormu. Kullanılacak trafo, 100 kVA yı geçmez diye düşünüyorum. Önce, AG panodan, ana şalter devre dışı bırakılır, sonrada OG den yuk ayırıcı , ayrılır.
Ayrıca, her yerde, OG KÖŞK hucresı yapma/kurma mümkün olabilecekmi..
 
Sn.zeybek, direk tipi trafolarda kullanılan ayırıcılar adi ayırıcı diye isimlendiriliyor. Hücrelerin içindeki yük ayiricilari SF6 gazlı ve kontakları özel bir malzeme yanılmıyorsam tungsten. Gerçi yük ayiricilarinin harici modelleride var. Ama şimdilik ülkemizde yaygın değildir.
 
Haklısınız, şu an kullanılan dırek tipi trafo postalarında kullanılan ayırıcıların cinsi, cibilliyeti nedir..
 
Genel olarak; 16 KA, 400-630-1200 A nominal akım değerlerinde dahili , harici , sigortalı , sigortasız, topraklı ve topraksız ,tiplerde, porselen veya polimer izolatorlu , olarak uretiliyorlar. Kontakları kalay kaplı elektrolitik bakır ve sarı metalden yapılıyor. Genel isimleri adi ayırıcı dir. Yükte manevra yapılmaması gerekir. Enerjinin gözle görülür bir şekilde kesildiğini görmek için iyidir. Ülke olarak imkanlar oldukça yerlerini dahili ve harici SF6 gazlı ayırıcılara bırakmalarının vakti geldi de geçiyor.
 
Teşekkür ederim cevaplarınız için, sorumun cevabını aldım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,969
Son üye
kdrtkn

Yeni konular

Geri
Üst