Kopan bir Yüksek Gerilim veya Orta Gerilim Hattında Adım Potansiyeli Bilgilendirmesi.. videosuda linkte..

Katılım
27 Ocak 2008
Mesajlar
174
Puanları
6
çeviriden alıntıdır.. orijinal metin ve uygulama videosu linktedir..

Bu... Düşürülmüş Elektrik Hatları ve Adım Potansiyeli Adım potansiyeli ölümcül olabilir! Adım potansiyeli, enerjilendirilmiş, topraklanmış bir nesnenin yakınında duran bir kişinin iki ayağı arasındaki voltaj farkıdır. Bu görünmez tehlike, düşmüş bir elektrik hattının yakınındaki herkes için ölümcül olabilir. Adım potansiyeli nasıl gerçekleşir? Bir elektrik hattı yeryüzüne temas ettiğinde, elektrik akımını toprağa taşır. Voltaj yeterince güçlüyse, akım temas noktasından yayılacaktır. Voltaj temas noktasında en yüksek olacak ve o noktadan uzaklıkla birlikte azalacaktır. (Gerilim seviyeleri zemin koşullarına ve toprağın iletkenliğine göre değişebilir.) Bu enerjili alanda yürürseniz, ayaklarınız arasındaki voltaj farklı olacaktır. Elektrik, bacaklarınızı daha yüksek voltajlı bir alandan daha düşük voltajlı bir alana seyahat etmek için bir yol olarak kullanır ve bu da elektrik çarpmasına veya ciddi yaralanmalara neden olur. Karıştırma tekniği anahtardır Düşmüş bir elektrik hattının yakınındaysanız, ayaklarınız birbirine yakın olacak şekilde aynı anda, her zaman zeminle temas halinde küçük, karışık adımlar atmalısınız. Büyük adımlar atmayın ve topuklarınızın ayak parmaklarınızı geçmesine izin vermeyin. Bu, her iki ayağın da benzer voltajlı alanlarda kalmasını sağlar. Güvenli bir mesafe olana kadar karıştırmaya devam edin: aşağı indirilmiş bir dağıtım hattından en az 30 metre uzakta ve aşağı inmiş bir iletim hattından en az 100 metre uzakta. Bu boşluk mesafeleri minimumdur: her zaman mümkün olan maksimum boşluğu kullanın. Mesafe en iyi korumanızdır Aşağı inen elektrik hatları, mırıldamasalar veya kıvılcım çıkarmasalar bile enerjilendirilebilir ve ölü görünen hatlar bile her an yeniden enerjilendirilebilir. Bir elektrik hattının kapalı olduğunu biliyorsanız veya hatta şüpheleniyorsanız, derhal yardımcı programınıza başvurun ve aşağıdaki önlemleri alın: • Kendinizi, tüm araç ve ekipmanlarınızı herhangi bir dağıtım hattından en az 30 metre uzakta ve aşağı inen iletim hatlarından en az 100 metre uzakta tutun. •Sorumlu Şebeke çalışanlarından hat işçileri hattın enerjisinin kesildiğini onaylayana kadar kesilen bir elektrik hattının yakınındaki kimseyi KURTARMAYIN. • Sorumlu kamu hizmetinden gelen hat işçileri her şeyi netleştirene kadar halkı bölgeden uzak tutmak için bir güvenlik çevresini koruyun. #eddavidson #safEDy #thereyahaveit #steppingstones #electricalsafety #powergeneration


https://www.linkedin.com/feed/updat...68?utm_source=share&utm_medium=member_desktop
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
çeviriden alıntıdır.. orijinal metin ve uygulama videosu linktedir..

Bu... Düşürülmüş Elektrik Hatları ve Adım Potansiyeli Adım potansiyeli ölümcül olabilir! Adım potansiyeli, enerjilendirilmiş, topraklanmış bir nesnenin yakınında duran bir kişinin iki ayağı arasındaki voltaj farkıdır. Bu görünmez tehlike, düşmüş bir elektrik hattının yakınındaki herkes için ölümcül olabilir. Adım potansiyeli nasıl gerçekleşir? Bir elektrik hattı yeryüzüne temas ettiğinde, elektrik akımını toprağa taşır. Voltaj yeterince güçlüyse, akım temas noktasından yayılacaktır. Voltaj temas noktasında en yüksek olacak ve o noktadan uzaklıkla birlikte azalacaktır. (Gerilim seviyeleri zemin koşullarına ve toprağın iletkenliğine göre değişebilir.) Bu enerjili alanda yürürseniz, ayaklarınız arasındaki voltaj farklı olacaktır. Elektrik, bacaklarınızı daha yüksek voltajlı bir alandan daha düşük voltajlı bir alana seyahat etmek için bir yol olarak kullanır ve bu da elektrik çarpmasına veya ciddi yaralanmalara neden olur. Karıştırma tekniği anahtardır Düşmüş bir elektrik hattının yakınındaysanız, ayaklarınız birbirine yakın olacak şekilde aynı anda, her zaman zeminle temas halinde küçük, karışık adımlar atmalısınız. Büyük adımlar atmayın ve topuklarınızın ayak parmaklarınızı geçmesine izin vermeyin. Bu, her iki ayağın da benzer voltajlı alanlarda kalmasını sağlar. Güvenli bir mesafe olana kadar karıştırmaya devam edin: aşağı indirilmiş bir dağıtım hattından en az 30 metre uzakta ve aşağı inmiş bir iletim hattından en az 100 metre uzakta. Bu boşluk mesafeleri minimumdur: her zaman mümkün olan maksimum boşluğu kullanın. Mesafe en iyi korumanızdır Aşağı inen elektrik hatları, mırıldamasalar veya kıvılcım çıkarmasalar bile enerjilendirilebilir ve ölü görünen hatlar bile her an yeniden enerjilendirilebilir. Bir elektrik hattının kapalı olduğunu biliyorsanız veya hatta şüpheleniyorsanız, derhal yardımcı programınıza başvurun ve aşağıdaki önlemleri alın: • Kendinizi, tüm araç ve ekipmanlarınızı herhangi bir dağıtım hattından en az 30 metre uzakta ve aşağı inen iletim hatlarından en az 100 metre uzakta tutun. •Sorumlu şebeke çalışanlarından hat işçileri hattın enerjisinin kesildiğini onaylayana kadar kesilen bir elektrik hattının yakınındaki kimseyi KURTARMAYIN. • Sorumlu kamu hizmetinden gelen hat işçileri her şeyi netleştirene kadar halkı bölgeden uzak tutmak için bir güvenlik çevresini koruyun. #eddavidson #safEDy #thereyahaveit #steppingstones #electricalsafety #powergeneration


https://www.linkedin.com/feed/updat...68?utm_source=share&utm_medium=member_desktop
Hatta ayakları bitiştirerek hoplayarak ilerlemek daha makbuldür .
 
Bu konu link videosunu bir kısımını orj videosundan izlemiştim .

------------------------------------------------------------------
Google çeviri . ( konu yazının )

Bu...

Düşen Enerji Hatları ve Kademe Potansiyeli

Adım potansiyeli ölümcül olabilir!
Adım potansiyeli, enerji verilmiş, topraklanmış bir nesnenin yanında duran bir kişinin iki ayağı arasındaki voltaj farkıdır.
Bu görünmez tehlike, düşmüş bir elektrik hattının yakınında bulunan herkes için ölümcül olabilir.

Adım potansiyeli nasıl oluşur
Bir güç hattı toprakla temas ettiğinde, toprağa elektrik akımı taşır.
Voltaj yeterince güçlüyse, akım temas noktasından yayılacaktır.
Voltaj temas noktasında en yüksek olacak ve bu noktadan uzaklaştıkça azalacaktır. (Voltaj seviyeleri zemin koşullarına ve toprağın iletkenliğine göre değişebilir.)

Bu enerji dolu bölgede yürürseniz, ayaklarınızın arasındaki voltaj farklı olacaktır.
Elektrik, yüksek voltajlı bir bölgeden daha düşük voltajlı bir bölgeye gitmek için bacaklarınızı bir yol olarak kullanacak ve bu da elektrik çarpmasına veya ciddi yaralanmaya neden olacaktır.

Karıştırma tekniği anahtardır
Düşmüş bir elektrik hattının yakınındaysanız, her zaman aynı anda ayaklarınız birbirine yakın ve aynı anda yere temas edecek şekilde küçük, sallanan adımlar atmalısınız.
Büyük adımlar atmayın ve topuklarınızın ayak parmaklarınızı geçmesine izin vermeyin.
Bu, her iki ayağın da benzer voltaj alanlarında kalmasını sağlar.

Güvenli bir mesafeye gelene kadar karıştırmaya devam edin: düşmüş bir dağıtım hattından en az 30 fit ve düşmüş bir iletim hattından en az 100 fit uzakta.
Bu boşluk mesafeleri minimum değerlerdir: her zaman mümkün olan maksimum boşluğu kullanın.

Mesafe en iyi korumanızdır
Düşen elektrik hatları, vızıldamasalar veya kıvılcım çıkarmasalar bile enerjilenebilir ve ölü gibi görünen hatlar bile her an yeniden enerjilenebilir.
Bir güç hattının kapalı olduğunu biliyor veya hatta bundan şüpheleniyorsanız, derhal kamu hizmeti şirketinizle iletişime geçin ve şu önlemleri alın:

•Kendinizi, tüm araç ve ekipmanları devrilen herhangi bir dağıtım hattından en az 30 fit ve devrilen iletim hatlarından en az 100 fit uzakta tutun.
•Sorumlu tesisattaki hat çalışanları hattın enerjisinin kesildiğini onaylayana kadar, arızalı bir elektrik hattının yakınında kimseyi KURTARMAYIN.
• Sorumlu kamu hizmetinden hat çalışanları her şeyi temizleyene kadar halkı bölgeden uzak tutmak için bir güvenlik çemberi oluşturun.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,969
Son üye
kdrtkn

Yeni konular

Geri
Üst