topraklama sorunu

bay_elk

Üye
Katılım
23 Haz 2008
Mesajlar
39
Puanları
1
Yaş
39
arakadaşlar merhabalar ofisimizde daha önce topraklama sorunu yoktu yeni alınan elektronik cihazlar bağlandıktan sonra sorun ortaya çıktı.Nötr-toprak arasını ölçtüğümde 1.6V-2.1V arası bir değerde gidip geliyor.bildiğim kadarıyla 1.5V sınır bu sorunu nasıl çözebilirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ben bir sorun göremiyorum. 2,1 V oldukça iyi. 1,5V u nerden biliyorsunuz. Bir yönetmelikte filan mı yazıyor?
 
ölçtüğün statik elektriktir ve hiç bir zararı olmaz
 
peki sizce sınır kaç?

O şekilde toprak-nötr arası yapılan gerilim ölçümlerinde bir limit var mı tam olarak bilmiyorum çünkü topraklama ölçümü normalde meger ile yapılır. Ama 3-4 volta kadar bir sorun oluşturmayacağını söyleyebilirim.
 
fakat monitörler lerde dalgalanmalara neden oluyor..ben ölçümü pens ampermetreyle yaptım.
 
Bildiğim kadarıyla topraklama sorunu monitörlerde o tür bir etki yapmaz. Zaten dediğim gibi topraklamanızda bir sorun olduğunuda sanmıyorum. Monitörler manyetik alan, harmonik vb. gibi sebeplerden etkilenebilir.
 
Merhaba;
Topraklamada 1,5 voltluk değer yönetmelikte vardır ve özellikle ihalelerde şartnamelere yazılır.Bana göre mümkünse pc ve ekipmanların beslemesine ait bir pano ile bina topraklamasından ayrı bir topraklama yapman gerekiyor.Bilgisayar labaratuvarları kurulacağında böyle bir çalışma sağlanır.Fakat bilgisayarların toplu olarak biryerde bulunmuyorsa uygulamada zorluklar olacaktır.Olası zararlardan korunmak için bazı önlemleri zor olsada önceden almakta fayda var.
 
Toprak-Nötr arası gerilim 2V'un üzerine çıktığında birçok hassas (özellikle medikal cihazlar) cihaz etkilenmeye başlar. Toprak nötr arası gerilimi düşürmek için topraklama direncinizi, 3.harmanik ve katlarını, kablo kesitlerinizi gözden geçirmenizde fayda vardır.
 
Paralel bir nötr hattı çekiniz. Probleminizin çözüleceğini düşünüyorum. 1.5 volt sağlanmazsa sistem zarar gördüğünde garanti kapsamına girmezsiniz ve üretici firma sorumluluk almaz bu konuda.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,336
Mesajlar
916,800
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst