Evde topraklama

FOC

Üye
Katılım
7 Eki 2021
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
24
Arkadaşlar herkese merhaba. Forumda daha yeniyim aslında bu soruyu sormak için hesap açtım desem yeridir. Evdeki topraklama ile sorunlarım var. Evdeki masaüstü bilgisayarın usb portlarından yerle temasım halinde elektrik çarpıyordu bunun üzerine prizleri kontrol etmek oldu ilk işim. Prizdeki toprağı kontrol ettiğimde kontrol kaleminin lambası yanıyordu bunun üzerine biraz araştırmadan ve ölçümden sonra toprak faz arasının 50v civarı olduğunu gördüm. Anladığım kadarı ile 230v civarı olursa topraklamaya sahipmişim. Bunun üzerine mutfak prizine baktığımda toprak - faz arası 230v civarı gördüm. Toprak-nötr arasını da 2v civarında ölçtüm. Salon kısmındaki prizde ise odamdaki ile aynı durum var. Bunun için önerileriniz nelerdir. Nasıl bir çözüm bulabilirim. Alanım elektrik değil şimdiden bir bilgi hatası yaptıysam kusura bakmayın.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Cevabınız için teşekkür ederim. Çözüme biraz daha yaklaştım. Bazı odalarda topraklama kablosu bulamadım prizlerde fakat mutfakta bulunuyor içime kuşku düştü gerçekten evin topraklaması var mı yoksa sıfırlama mı yapılmış diye. Topraklama ve sıfırlamayı nasıl ayırt edebilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst