Topraklama hattı olmayan daire

merte6

Üye
Katılım
13 Şub 2010
Mesajlar
34
Puanları
1
Arkadaşlar yeni bir eve taşındım fakat oturduğum dairedeki elektrik tesisatında topraklama tesisatı yok. Öncelikle kendim geçici olarak kullandığım yöntemi söyleyeyim ve sonra sizlerden tavsiyelerinizi öğrenip başka alternatifler ile kesin çözüme ulaşmak istiyorum. Dediğim gibi oturduğum dairenin topraklama tesisatı çekilmemiş, yalnız şunu söylemem gerekiyor ki oturduğum apartmanda belli bir kata kadar topraklama tesisatı var fakat üst katlarda topraklama tesisatı mevcut değil. Ben beyaz eşya olarak tabir ettiğimiz aletlerin prizlerinin bağlantısına topraklama ile nötr arasına köprü attım ki en azından bir kaçak falan söz konusu olduğunda sigorta atsın amacıyla böyle bir çözüm üretmeye çalıştım. Sizlerden yorumlarınızı bekliyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
beyaz eşyalarınızın elektronik parçaları herhangibi bir kısa devrede sigortanın attıgı anda
zarar göre bilir sağlıklı bi iş diil dir özellikle bilgisayarlar için çok sakıncalı
 
evinizin herhangi bir sebebten nötürü kesildiğinde çarpılırsınız.
en önemlisi kaçak akım rölesi yoksa evinize taktırmanız.
saygılar...
 
Kaçak akım rölesi çok sık elektriği kestiğinden karanlıkta kalabiliriz , sürekli tekrarlaması da bayağı can sıkıcı nitelikte olabilir.
 
k.a.r çok sık atıyorsa zaten tesisatınızda bir problem var demektir.

hayatınızın, karanlıkta kalıp canınızı sıkılmasından daha değerli olduğunu düşüncesindeyim.yinede doğrusunu siz daha iyi değerlendirirsiniz.


saygılar...
 
Elbette ki insan hayatı herşeyden değerli olmak zorunda , fakat gerek inşaatları yapan müteahhitler gerekse elektrik işlerini yapan kişiler bazen kar amacı güdmek suretiyle işlerini eksik ve hatalı (hemde bilerek ve isteyerek) yapıyorlar. Tabi bu tür şahsiyetlerin ( dikkat ederseniz insan demiyorum o tür yaratıklara) işleri bitip paralarını ceplerine koyduktan sonra bir daha o evde veya binada ne olmuş ne olacak gibi ? işaretleriyle pek kafalarının içini yorduğunu sanmıyorum.
 
siz sıfırlama yapmışsınız elektriğin en tehlikeli yanı bilerek elektriği elleseniz yaptığınızdan daha sağlıklı hatta topraklama olmazsa bile yaptığnız nötr toprak şöntünden daha iyi dairenizin bahçe yada boşluğa açılan bir penceresinden mutfağa 6 lık nya kabloyu aşağı sarkıtıp topraklama çubuğu 1.5 mt som bakır çakınız mutfağın herhangi gizli yerlerinden tezgah altı rafların arkası kapı kenarları yada süpürgelikten cihazlarınıza bağlantı yapınız en ucuz ve sağlıklı yöntem yada alt katlara merdiven dairesine açılan bir şaft varsa buradan paralelleyip daireye dağıtınız veya tesisatı kısmi veya genel olarak yenileyip kiradan düşünüz hiç bişe yapmak istemiyosanız yaptığınızı iptal edin topraksız daha iyi en azından kolay gelsin
 
Herhangi bir şekilde toprakla hattı çekmenin imkanı maalesef yok. Ayrıca elektrik tesisatı için aldığım önlem benim kişisel olarak yaptığım bir önlem , sağlıklı mı değil mi bilmiyorum ama aklıma gelen bir tek buydu yani en azından bir kaçak durumu vuku bulduğunda sigorta atar diye düşünüyorum. Cehaletimi bağışla ama başka bir alternatif aklıma gelmiyor. Yaptığım sağlıksızsa sebebi nedir acaba , çünkü kısa vadede çözüm işe yarar diye düşünüyorum.
 
Prize gelen nötr hattının koptuğunu düşünün.Prizde sıfırlama var.Yani nötr kontağı toprak
kontağına bağlı.Prizdede toprak hatlı soba var diyelim.Şimdi hattı izleyelim;
prize gelen faz kablosu soba rezistansının bir ucuna bağlı,rezistansın diğer ucu
prizdeki nötr kontağına ve dolayısı ile toprak kontağına bağlı,toprak kontağıda
sobanın gövdesine bağlı.faz hattı rezistans üzerinden gövdeye bağlı olacaktır!!
Gövdede 220 V olur.Nötr bağlı olsaydı.Gövde sıfır potansiyelde olurdu.
Daire içindde topraklamakablosu çekin,hatları yenileyin,kaçak akım takın.
topraklamayı bir şekilde yapın.
 
evinizin herhangi bir sebebten nötürü kesildiğinde çarpılırsınız.
en önemlisi kaçak akım rölesi yoksa evinize taktırmanız.
saygılar...
eğer bir dairede toprak yerine sıfırlama yaparsanız kaçak akım çalışmaz.prize topraklı fiş taktığınızda kaçak akım açar.
size tavsiyem bir elektriçiyle görüşüp toprak hattıçektirin.bu tesisat sıfır olmadığı için evinizin her prizine bu hattı çektirmek hem zor olur hemde masraflı ama eğer mutfak,banyo ve salondaki prizleri topraklı yaparsanz daha az uğraşmış olursunuz.yanlız diğer prizleride topraksız prizlerle değiştirin ki yanılma olmasın.(başka biri yanlışlıkla topraklı fiş kullanmasın)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,732
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst