tesisat yenileme hk.

bozkurt63

Üye
Katılım
11 Kas 2010
Mesajlar
341
Puanları
1
arkadaşlar iyi bayramlar.evin tesisatını yenilemeye karar verdim.elektrikçi ustası ilkokuldan sınıf arkadaşım.tüm kablolar yeni ve yeniden çekilecek,6 simens otomat takılacak ve kaçak akım rölesi takılacak.bunlara 300 tl dedi.sizce normalmi.sizede danışayım dedim.saygılar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
fiyat bilgim yok ama tavsiyem otomat seçimin legrand,siemens kablolar hes,pırellı anahtar prizler makel veya viko birde adsl kullanıyosan telefon tesisatına bina girişinden itibaren en son sistem döşetmen adsl ve ses kalitesi için kofra ve sayaçlarınızıda yeniletirseniz sizin için daha iyi olur...fiyat bilgisi içinde başka elektrikçilere keşif yaptırabilirsiz.
 
arkadaşlar iyi bayramlar.evin tesisatını yenilemeye karar verdim.elektrikçi ustası ilkokuldan sınıf arkadaşım.tüm kablolar yeni ve yeniden çekilecek,6 simens otomat takılacak ve kaçak akım rölesi takılacak.bunlara 300 tl dedi.sizce normalmi.sizede danışayım dedim.saygılar.

bence bedava.........hemen yaptır.....topraklamayıda unutma......onuda 40 50 liraya çözersin....kolay gelsin...

sizin eve gidecek malzeme ; 300 m 2.5luk 200 m 1.5 luk nya kablodur(3+1 için) bunların maliyeti yaklaşık 140 liradır w otomatlarda 24 lira kutuda 10 lira olsa kaçak akım da 30 lira geri kalan işçilik bedeli dir oda birşey deil ...........
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
tek 224 ve asi bey bencede iyi fiyat yaptıracagım.bari 10 yıl ellemem tesisatı.teşekkürler saygılar.
 
Yapan kişinin elektrik tesisat kalitesi önemli
güvenebiliyorsan yaptır derim
 
kardeş iyi fiat zannediyorum ki boruları ellemicek eskıyı söküp yenıyı çekcek bir günlük iş kolay gelsin
 
Fiyat çok makul, topraklama konusuna katılıyorum. mutlaka elden geçirilmeli. yeni levha yada kazık gömdürmelisin. linyeleri guruplarken buzdolabı, kombi gibi kritik hatları tek başlarına ayrı sigortalardan beslemeli ve aydınlatma ve priz linyelerinin de karışmaması önemli. kısacası iç tesisat yönetmeliğine uyması menfaatine olacaktır...
Saygılarımla...
 
merhaba ben bir mimarlık firmasında elektrik tesisat yenilemelerinden sorumluyum. verilen fiyat hemen hemen maliyet gibi tesisatınızı yenilemek için iki kişi çalışması şart ( birisi kabloyu çekecek diğeri linyenin ucundan itecek ) malzemeyide düşünürsek 200m 2,5mm 200m 1,5mm kablo + otomatlar + anahtar prizler 300 tl gibi bir fiyata bu tesisatların yenilenmesini burada araştırıyor olmanız bile arkadaşınıza güvenmediğinizi gösteriyorki bence kullandığı malzemelerin markalarına bakın. Ama fiyat makul. bu arada topraklama hattı çektirecekseniz ve ilave prizler yaptıracaksanız yada mevcut anahtar prizlerinizi guruplandırma yada anten telefon tesisatınızıda yenileyecekseni gidin arkadaşınızı alnından öpün ama ben olsam verdiğim bu fiyatın üzerine araştırdığınızı öğrenirsem inanın yapmam :)

Not: fiyat uygun. markaları kontrol etmenizde fayda var çünkü fiyat fazla uygun.
 
evet haklısınız.tesisatı yeniledik.kaçak akım rölesi siemens 40a 30 ma ile birlekte 6 siemens otomat ve sigorta kutusu 9 lu 12 saat çalıştıktan sonra bitirebildik.biliyormusunuz fiyat ne kadar tuttu.tahmin edin bakalım.saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,235
Mesajlar
916,056
Kullanıcılar
450,034
Son üye
aaaahaha

Yeni konular

Geri
Üst