Kaçak Akım rölesi atıyor

7 nolu siğortayı kapatırsan ( enerji yok hali ) kaçak akım koruma rölesi atıyormu ?
diğer siğortalar açık ( enerji var )
teyit edelim !!!

diğer : siğorta atıyor mu ?

diğer :
devamlı mi atıyor ( kaçak akım rölesi kalkmıyor ) tüm ürünler çalışır durumda ( açık konum )
siğorta kapatılınca kaçak akım rölesi tutuyor

diğer :
kaçak akım rölesi tutuyor , bir müddet sonra atıyor.

diğer : testler vs bilğiler istemi ?
Yatak odası na ait 7 nolu linye kapalı ve diğer bütün linye ler açık iken KAKR atmıyor. Diğerlerini kapatıp yatak odasını çalıştıran (7 Nolu linye ) açsam dahi acar açmaz tam yukarı çıkmadan KAKR atıyor. Diğer ana sigorta bodrumda sanırım. Atan sadece KAKR
Yani yatak odasına giden hatta biyerde kaçak var. Ayrıca yatak odasındaki buat a gelen kabloları çekmeme rağmen sigorta kutusundaki kablo yerinden kıpırdamadı sebebi çok uzakta olduğu veya başka biyere uğraması olabilir mi
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Şaka gibi vallahi. O kadar ugraşmamıza rağmen sürekli atıyor idi . Dün sigortayı kaldirdigimda atmadı. Son yaptıklarımdan başka bise yapmadım.
Tek fark hava kuru yağmur yok. Gözlemlerime göre Yağmur yağdığı şimşek çaktığı an değil, bi kaç saat sonra sigorta atıyor sonra havalar düzelince güneş toprağı iyice kurutunca sigorta atmıyor.
 
Anlattiklariniza gore, faz bir yerlerde binayla kontak yapmis. Kuru gunlerde bu yeterince kacak yapmadigi icin sorun yok. Yagmurlu gunde, duvarlarda nem orani artinca, kacak miktari da artip KAKR tetikleniyor.
 
Uzun süre yazılmadı, çünkü yaz boyu kakr atmadı, birkaç gündür yağmurlu serin havalar gelince sorun tekrar ortaya çıktı, en son dışardan 12 m faz hattı için kablo alıp sigortadan buata çektim bu sefer kakr atmadı. Bunun üzerine Sigortadan Başka bir yoldan (çünkü o eski hattan kablo gitmiyor biyerlerde takiliyordu )' banyolarin asma tavanin ustunden duvarları kırmadan yatak odasındaki buata bir yolunu bulup yeni bir faz hatti çektim bu sefer hat normal çalıştı. Önceki fazın uçlarıni kablolayarak boşta biraktim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,872
Mesajlar
913,218
Kullanıcılar
449,465
Son üye
osmansaribudak362

Yeni konular

Geri
Üst