Sayaç çıkışından hat.

Hocam yalnız bu şekilde bağlantıda sayaç öncesi kaçak akımlar tutmayacaktır diye düşünüyorum, bilgin olsun.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşın sayaç öncesi kaçak akım var diye söylediğini hatırlamıyorum 3x63A sigorta var demişti galiba. Kaçak akım varsa dediğiniz gibi tutmaz.
 
Şu anki mevcut bağlantı şöyle
MEVCUT BAĞLANTI.jpg


Yapacağım bağlantı da şu şekilde olacak

BAĞLANTI SONRASI.jpg
 

Ekli dosyalar

  • MEVCUT BAĞLANTI.jpg
    MEVCUT BAĞLANTI.jpg
    61.7 KB · Görüntüleme: 6
  • BAĞLANTI SONRASI.jpg
    BAĞLANTI SONRASI.jpg
    103.8 KB · Görüntüleme: 6
  • MEVCUT BAĞLANTI.jpg
    MEVCUT BAĞLANTI.jpg
    72.5 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Güzel çizmişsiniz elinize sağlık. Bu bağlantı şekline göre herhangi bir sıkıntı görünmüyor. Yalnız kabloyu 2,5 mm2 yerine 4 mm2 kullanırsanız ilerisi içinde daha iyi olur. Belki ilk etapta biraz fazla ödersiniz, yapınca bir kere yapılıyor. 4 mm2 Öznur kablo kullanırsanız 30 m için 550 Tl gibi fazla ödeme yapmış olursunuz.
 
Son düzenleme:
Panodan garaja mesafe 20 m kadar ve elimde 25m 4*2,5mm kablo var, Bu yüzden bu kabloyu kullanmayı düşünüyorum açıkçası. Sıfırdan alacak olsam 4mm alırdım. Bir de Kablonun 10m kadarı beton yoldan ( ev ile garaj arası beton yol altında) yer altından plastik su borusunun içinden geçecek, tabiki su alma durumu olmayacak. 2,5mm kablo borudan rahat geçiyor ama 4mm geçmezdi sanırım. Geçse bile dediğim gibi elimde 2,5mm hazır kablom var hiç kullanılmamış.
İç tesisler yönetmeliğinde kolon hattı kablo kesitlerini minimum 4mm2 istemektedir. Sayaç panosu 300mA selektif tip, 30mA ise bağışık tip A veya tip F olabilir.
Mevcut kaçak akımlar hangi tip bilmiyorum açıkçası, bakmam lazım ama tabiki değiştirme durumum yok. Ama garaja koyacağımız kaçak akımı A veya F tipi olarak satın alırım. En istemediğim şey garajda çalışırken tutup da garajdaki kaçak akım veya sigortalar yerine binadaki panodaki kaçak akımın/sigortaların ya da ana girişteki 300mA kaçak akımın atması olur.
 
Son düzenleme:
Ac tip yıldırımlarda olumsuz açma yapıyor. İsmail hocanın kitaplarında da AC tip kaçak akım kullanımı asla önerilmemekte.
Evet ev olsa bende önermem de garaj olunca.. Yıldırımda atsada sıkıntı yok.. Tabi her yıldırımda da her Ac tipi atmaz öyle zırt pırt. Öyle olsa şuanda kaçak akım kullanan evlerin hepsi hapı yutmuştu:)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,187
Mesajlar
915,699
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst