s7-200 Besleme sorunu...

ripraprup

Üye
Katılım
17 Haz 2009
Mesajlar
22
Puanları
1
Arkadaşlar s7-200'e enerji vermek için makul bir çözüm öneriniz var mıdır?Ben evde 2 adet 9V+5V adaptörle programlıyorum lakin piller çok kısa süre dayanıyor.Bunun bir çözümünü arıyorum DC-DC ayarlanabilir modüller yerinde bir çözüm olur mu acaba?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bu hafta içerisinde ben bir adet 220V AC giriş 24V DC çıkışlı 120W'lık bir SMPS almıştım. Fiyatı da 23,5Tl gibi birşeydi. (Tabi farklı markalar farklı fiyatlara sahip olabilir) PLC ve operatör ekranları bunun ile besliyorum. Sürekli pil takıp değiştirmeye nazaran daha makul ve ucuz bir çözüm gibi geldi bana.
 
haklısın daha makul bir çözüm.Nerden aldığını söyleyebilir misin veya link gönderebilir misin?Ayrıca bu güç kaynağıyla PLC'yi besleyip aynı zamanda 5 tane düşük güçlü 12V DC su motorunu sürmem PLC nin üzerinden fazla akım geçmesine sebep olur mu acaba?
 
Merhaba,

Ben İzmir'de oturuyorum, buradaki elektronikçiler çarşısına gidip aldım SMPS'i. Öyle markalı falan da değil zaten. Senin de çevrende böyle biryer varsa rahatlıkla bulabilirsin.

Güç konusunda geline, tek bir SMPS'ten hem PLC hem de 5 tane motor beslersen PLC üzerinden fazla akım geçmez, çünkü PLC gücü kadar akım çeker o eklediğin 5 tane motor bunu değiştirmez. Yok ama motorları PLC'nin çıkışlarını kullanarak enerjilendirecekseniz de motorun çektiği akım ile PLC outputlarının dayanacağı akımları kontrol etmek gerekli. Bu durumda PLC çıkış kanalları zarar görebilir.
 
saygılar titus,
Rica etsem şu siteye bakarmısın sanırım aradığımı buldum http://www.endustriyelcihaz.com/tek-cikisli-kapali-tip-switchmode/
F
akat s7-200 cpu212 datasheet ine baktıgımda anma akımı max değerinin 5A oldugunu gördüm.Sanırım 24V DC cıkıs veren ve max akımı 5A den küçük bir güç kaynagı işimi görür sanırım.Motorlar elimde olsa güç hesabını yapıp net bir seçim yapacağım ama tahmini herbiri 15W tan 75 Watt farz edersek bu durumda hangi güç kaynağını secmem gerekir?
 
CPU için max. akım 5A ise 24x5=120W yapar(Bu noktada emin değilim ama CPU akımı ve buna bağlı olarak gücü bana çok geldi) motorlarınızda toplam 75W ise size toplamda enaz 195W'lık bir güç kaynağı gerekir.

Sistemde herşey çalışırken SMPS'ten 8.1A(195/24=8.125A) akım çekilir. Sizin bu yükü karşılayabilmeniz içinde DC çıkışı en az 8.1A olan bir SMPS'e ihtiyacınız var. GNC S-200-24 bu ürün 200W'lık ve DC çıkış akımı da 8.3A sizin ihtiyacınızı karşılayabilecek durumda.

Ama tekrar söylüyeyim CPU gücü biraz yüksek, akım değeri yanlış olabilir bundan emin olalım, yoksa boş yere yüksek güçte bir SMPS alırsınız. Kullanımda hiçbir problem yaratmaz bu ama boşuna para vermiş olursunuz.
 
220V AC giriş 24V DC çıkışlı bir SMPS alsanız işinizi görür kolay gelsin
 
max anma akımı değeri 5A yazıyor datasheetinde.Bu değerler altında çalışıyor normalde PLC.Pille bile programlayabildiğimi gözönünde bulundurursak çok küçük akımlarda çalışabiliyor demek sanırım.Ve harcadığı güçte nispeten çok çok düşük olur heralde.sanırım 100W lık bir güç kaynağı bu durumda işimi görür..Teşekkürler titus..:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,321
Mesajlar
916,692
Kullanıcılar
450,159
Son üye
delta2366

Yeni konular

Geri
Üst