RG3-12T Aşırı Kompanzasyon Arızası Veriyor

Sn volky, kompanze de belitrmiş aslında. Entes, RG3-12C (veya CS) rölede ilk kademenin mutlaka trifaze kondansatör olmasını ister ve mümkünse en büyük güçte kondansatör olmasını tavsiye eder.

Çalışma şekli de ortalama cos fi'ye göre değildir. Fazların ihtiyacı olan kondansatörleri ayrı ayrı devreye alır. İhtiyaç eğer her üç fazda da eşit ise uygun trifaze kondansatörü/kondansatörleri devreye alır. Eğer fazların cosfi'leri arasında farklar varsa, fark kadar monofaze kondansatör devreye alır.

Burada iş bize düşüyor işte. Kademede uygun değerde monofaze kondnsatör yoksa eğer, röle kademeler arasında geçişlerle durumu idere etmeye çalışır veya bulduğu kademelerde kalır. Cosfi farkları kadar indüktif veya kapasitif yazar.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
benim dediğim gibi entes rg\12cs rölemde ilk kademe 5 kvar bunun değerini mi artırmam gerekiyor o zaman?
 
Son düzenleme:
sn volky, kondansatör grubunuzda yüksek olan kondansatörü(trifaz) 1.kademeye bağlayarak SET-UP-ON dizilimiyle otomatik tanıtmanız ( akım trafo oranını girerek) yeterli.selametle
 
Arkadaşlar merhaba,ben bu sorunları çok yaşadım ,Piyasaya fabrika ve ufak işletmelere ben iki marka ile gidiyorum.şöyle anlatayım;eğer monefaze yükler (florasantipi,balastlı tipler)eğer fazlara dengesiz baplandıysa ve bunu işletmede ayıramıyorsanız çözümü sistemi monefaze kondansatörler ile çözersiniz.ben bunu krk marka zerovar ile çözdüm.daha önce entesin RG3-12C si ni taktım düzeltemedim entesin RG3-12C si her fazın cosq sini ayrı ayrı hesaplıyor ama kademelerde dengesizlik yaşadım.ve krk ile bu sorunu çözdüm ve şuanki güncel değerleri veryim; ERi= %10 ve KRc=%8 oldu ve buda aktif yazdıkça bu %'ler aşağı düşüyor.
2.olarak eğer trifaze yükler ağırlıklı bir işletme ise entesin RG3-12C kullanmanızı tavsiye ederim.kondansatörleri düşük değerden yüksek değere doğru dizin ve otom.setup yaptırın göreceksinizki 5 dk gibi bir sürede olayı çözeceksiniz.
bu yaptığım işler şuan faaliyette işletmelerdir,ayrıca cezalardan kurtuldular ve devletin bu sene uygulayacağı yeni % liklerinde altında çalışıyor.
iyi çalışmalar dilerim.
 
arkadaşlar ben 24 adet rg3-12cs den kurdum şükür tık yok. ilk kademe herzaman en büyük olmalı. küçük güçlü işletmelerde (faz amperleri 10-8-4 a gibi) mutlaka tek fazlı küçük kondansatörler ekleyin. ve ben cos fi yi hep 1 yaptım. bilginize.
 
kardeş senin rölen aşırı kompanzasyon vermesinin nedeni aktif gücün rektif güç oranını geçerse alarm verir bu sistemi etkilemez fakat sen yinede işletmenin çalışma saatlerine bak birde fazlar arasındaki yükler dengelimi eğer hesaplamaların doğru isede bu bir şey kazandırmaz sen fazlar arası yük dengesiz ise her faza ayrı kompanzasyon yap mayı dene
 
50 kvar üstü gerilim trafosu 345000=345 akım trafosu =1000/5=200 degerleri girilmeli 1. ci kademe 10 kvar 2 20 kvar küçükten büyüge göre sıralanmalıdır kondansatörler 3 fazda bir kontaktörle denenmeli kaç amper çektigi görülmeli örnegin 5 kvar lık kondansatör 1.5 ile çarpılıp 7.5 amper oldugu görülmeli kondansatörler etiketteki kvar degerinin 1.5 katı akım çekerler kolay gelsin

___

bozuk kondansatör yenilenmeli
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
50 kvar üstü gerilim trafosu 345000=345 akım trafosu =1000/5=200 degerleri girilmeli ...

Gerilim trafosu oranının girmenizin sebebi nedir? Bu konu ile ilişkisini kuramadım.
Şayet gerilim trafosu olmaan br yerde, gerilim trafosunu 1 den frklı bir sayı olarak girerseniz, kondansatör değerlerini röle üzerinde 345 kat fazla olarak görürsünüz. O da 50 kVAr kondansatör için yaklaşık 17 MVAr demektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,269
Mesajlar
916,330
Kullanıcılar
450,088
Son üye
220808043so

Yeni konular

Geri
Üst