Panolarda Kablo Akım Taşıma Kapasitesi ve Sigorta Uyumu

bgumuss

Üye
Katılım
23 Eki 2018
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
27
Arkadaşlar merhaba.Normal şartlarda gerilim düşümü ve akım taşıma kapasitesi formüllerine göre hesap yapılması gerektiğini biliyorum.Ben periyodik kontrol işi yapmaktayım.Kontrol ettiğim elektrik panolarındaki kabloların uygun seçilip seçilmediğini görmek istiyorum.Proje olan ve kablonun üstünde kablonun kodunu cinsini belirttiğinde kumpasla ölçüp bu işlemi kabaca yapabiliyorum. Sorunum şurada gittiğim pano ya da sigorta kutusunda 40 lık veya 63 lük sigorta kullanılıp üstündeki kabloda kablonun tipi yazmıyor.Bu durumda hangi tabloya göre kıyaslama yapacağımı bulamıyorum.Araştırmalarıma göre 6 lık kablo 63 amper taşıyor deniyor.Firma kataloglarına baktığım zaman sigortalara kullanılan kablo kodu olmadığı için (H05V-K tahminimce)

Bu katologda boruda - toprakta ve havada var.Pano içinde kullanılan kablo için hangisine bakmamız lazım? O da ikinci sorum.Şuan uzun oldu farkındayım ama yardımınıza ihtiyacım var.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,670
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst