nötr toprak arası neden 220 V?

takipteyim 😎
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bir odunda biz atalım.:rolleyes:Ben, raftan
indirip,hiç yük bağlı değilken bile,test
yaptığımda attığını gördüm.İşin doğru-
su,kompanzasyon kontaktörü üzerinde-
ki yolverme dirençlerine,deşarj direnci
diye bilgilendirme yapan bu büyük kuru-
luşun ! başka konudaki bilgilendirmeleri-
nede ! fazla itibar etmiyorum.
( inanmıyan,Voltimum sitesindeki firma
yazılarına bakabilir.Konuyu düzeltmek
için mesaj yazan Duayen Etem abimi-
zin ve benim düzeltme yazılarımda,5 yıl-
dır,orada garip garip yatıyor. )
Geçenlerde bir arkadaşla konuşurken bana bu firmanın kaçak akım rölesinde sorun yaşadığını daha sonra raftaki sıfır röleleri test yaptığında 5 tane daha sorunlu röle çıktığını söyledi. Doğrusu ben firmanın ürünlerini beğeniyordum ama çokta güvenmemek lazımmış demek ki, dediğiniz gibi. Bizim ünlü baş harfi f olan markanın izolasyon test cihazınında yanlış ölçüm yaptığını, durumu merkeze ilettiklerini ama adamların kendileri kaile bile almayıp Türkiye temsilciliğine yönlendirdiğini, adamların gelip gerçekten hatalı ölçtüğünü kendilerininde gördüğünü ve merkeze bildirdiklerini ama herhangi bir aksiyon alınmadığını söyledi.Aynı cihazdan iki tane varmış ikiside yanlış ölçüyor. Bunun üzerine aksiyonu arkadaş alıp kyoritsu ya dönmüş.
 
Evet testlere devam... 30mA röle sonrasına yük bağlı değil nötr-toprak arası kısa devrede attı. 300mA röle sonrasına yük bağlı değil nötr-toprak arası kısa devrede kendisi atmadı ama ana panodaki 300 mA röle attı. Çok gerçekçi bir test olmadı ikna olamadım. Başka bir zaman doğrudan şalter çıkışından enerji alıp 300mA röleyi tekrar test edeceğim.
Toprak nötr arası gerilim 0,4V-0,6V​
 
Bende nötr-toprak arası 2-3 volt görünüyor. Sizdeki sanki kabul edilebilir sınırlarda (kaç olmalı emin değilim, düşük olan makbul olsa gerek.;)).
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst