Merhabalar arkadaşlar ölçü cihazı ile toprak hattını bulabilir miyim

devrede kaçak akım rölesi var ise faz toprak arasına bir ampül yakın atarsa toprak odur atmaz ise nötr odur :) yoksada br kaçak akım rölesi bağlayıverin artık :)
Nihayet.. Olması gereken kontrol, @Dragan ustamizin tarif ettiği şekildedir..Yalnız bunun için tesisata bir kaçak akım rolesi baglaman gerekir..Bunun aktif olabilmesi için de tesisatında sıfırlama olmaması gerekir..Ölçü aletin ucuz yollu bir şey ise öyle ölçmeyle tartmayla bunu tespit edemezsin..
Kaçak akım rolesi yoksa tesisatında, seri lambayi faz-notr diye tahmin ettiğin uçlara degdirdiginde lamba yanacak,faz-toprak diye tahmin ettiğin uçlarda degdirdiginde ise sigorta atacak tır..Bu kontrolleri yapmak duvara priz takmak kadar basit olmadığı ve tehlikeli işlemler olduğu için ehliyetli bir elektrik ciye yaptırmanizi tavsiye ederim..Sadece sobanin çalışmasi için değil,renk Kodlamasini da etiketle vesaire yaptırıp ilerde aynı durumla karşı karşıya kaldiginzda sıkıntıya düşmemek açısından elektrikcinin yapması daha doğru bir hareket olur.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Prizin bir tanesini ac dostum metal bölgeye takılı olan kablo topraklamadir. Diger bir alternatif yöntem 100w lik sarı ampullerden al arkadaşın dediği gibi parlak faz notr kısık yaniyorsa topraklama olu başka yöntem senin şuan yaptigin gibi fazı bulmuşsun zaten kalan kabloları ölçü aleti kdeme anahtarını buzzer yazan kısıma cevir otuyorsa problem vardır konu eski ama olsun en basit yöntem dediğim gibi prizin bir tanesini ac bak kolay gelsin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,668
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst