Mdf+metal amatör cnc

turgut94

Üye
Katılım
18 Şub 2008
Mesajlar
379
Puanları
6
Amatör olarak cnc yapmak isteyenler, genelde malzemelerin fiyatının yüksek olmasından dolayı cnc yapımını bitirememekte veya başlayamamaktadır. Bende kafamda bu cnc yapımını nasıl kolay ve ucuz hale getirebilirim diye baya düşündüm.ve biraz araştırma yaparak sonunda,50x40 ebatında çalışma alanı olan basit ve ucuz cnc projesine başladım.Bu cnc tezgahının mekaniğinin fiyatı 200 veya 250 tl yi geçmeyecek.
 
harika fikir, tebrik ederim.......
pek anlamam bu işlerden ama MDF nemi görünce şişmeye başlıyor.... plastik malzemeleri bir düşün....
Başarılarını diliyorum....
 
Atoll.. eleştirilerin için teşekkürler.Burada ilk etapta cihazın maliyetini aşağı çekmek.Daha sonra mdf nin deforme olduğunda tekrar değiştirilmesi kolay ama ben daha sağlam malzemeden istiyorum dendiğinde mdf nin yerine aluminyum veye fiber levha ile değiştirmek te mümkün.

___________________________________________

Tabii ki bu cnc tezgahının.motor ve sürücü kartı için de çalışmalarım var.Bu kartları bazı arkadaşlar kendi yapmak istemekte bazı arkadaşlarda hazır yapılmışını tercih etmekte.Bu kartları da isteyen arkadaşlar olursa şemasını ve plaket baskısını yollayabilirim.İsteyen kendisi malzemeleri temin edip yapabilirler.Veya ben malzemeleri temin edip demonte olarak yollayabilirim.
 
sürücü devresini paylaşırsan sevinirim

devamını bekliyoruz
 
Sürücü devresi TA8435 ile yapılmış ve optocoupler ile korunmuş güzel bir devre
ve 3 devrenin hepsinin tek bir plakette olması da ayrı bir güzellik.Devrenin yapımı zor gibi gözüksede yapımı o kadar zor değil.Devreyi test ettim güzel çalışıyor yakın zamanda mekanikle birleştirip resimlerini yollarım.

Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
cnc nin yapım aşamasında bazı değişiklikler yaptım alt tablası hariç geri kalan kısımlar metal yapmaya karar verdim.Y ve Z eksenleri üzerinde az bir işim kaldı ondan sonra size resimleyeceğim.step motor sürücüsünü de çalıştırdım.kısa zaman sonra mekanik ve elektroniği birleştireceğim.ve sizlerle paylaşırım.
 
selam elektronik devrenin maliyeti ne kadara cıktı acaba parca bulmada sorun yasanırmı
 
toplam maliyet ve hassasiyet olarak ne ediyorsunuz ?
 
Bu uğraştığım proje elektronik kısmı 100 tlnin altında.Mekanik kısmının da yaklaşık maliyeti 100 tl cıvarında,bazı malzemelerin torna işlerine para vermedim arkadaşım sağ olsun,yani toplam maliyet 3 step motor dahil 250 tl civarı para harcamışımdır
 
turgut arkadaşım acaba forumdan yazdığım pm sana ulaşmıyormu birde burdan yazayım :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,670
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst