Lityum Bataryaları Paralel Şarj Etmek

Trollust

Üye
Katılım
10 Tem 2017
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
23
Selam değerli forum üyeleri ben elimde farklı değerlerde 3 adet cep telefonu bataryası var ve bunları şarj etmek için TP4056A lityum batarya şarj modülü aldım. Benim sorum ben bu bataryaları paralel bağlayarak tek şarj modülüyle şarj edebilir miyim ? Bunun bir yolu var mıdır (diyotla olur mu) 3 bataryayı ayrı ayrı şarj etmekle uğraşmak istemiyorum bunun için elinizde bir devre var mı ? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
5 volt 2 amper adaptör ile 4 adet diyottan besleyerek 4 ayrı 18650 pili şarz ediyorum. Adaptör gerilimi önemli 5 volttan fazla vermemeli. Bozulan lion şarz cihazımda değişiklik yaptım kullanıyorum. Sizin durumunuzda diyot kullanamazsınız. Pilleriniz boş iken şarza takarsanız sorun çıkmaz üçünü de paralel şarz edebilirsiniz. Şarz seviyeleri farklı olan pilleri paralel bağladığınızda seviyesi yüksek olan eşitlenene kadar diğerlerini şarz eder sonra beraber şarz olmaya devam ederler.
 
Lityum iyon piller devreyle sürülmeden patlama tehlikesi taşıyorlar diye biliyorum.
 
Bendekiler patlamıyor çünkü gerilim ve akım sınırlaması var.
 
balance charge devre ve entegreleri gerekir. paralel yada seri şarj edemezsiniz. ama paralel veya seri deşarj edersiniz. model uçak batarya gurupları mesela balance charge olurlar ama gücü seri olarak alırsınız veya paralel
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst