Kompanzasyondan Vaz Geçmek Ne Kadar Doğru

sn; balki sayacın 3x10 mu? yoksa kombi sayaç mı? ve birde faturadaki sözleşme gücünü ayrıca sürekli (daimi) çekilen gücü söylersen ne yapman gerektiği hakkında yardımcı olabilirim.. saygılar
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sayacın demant hanesi var çoğu sayaclarda 1.6.0 olarak kodlanmış konumda buradaki demant kaç okunuyor
 
Sn.SICAKSU2008,1.6.0 menüsündeki demant bilgisi direkt sayaçlarda okuduğunuz değer,şebekeden çekilen en fazla güç nekadar olmuş onu KW cinsinden gösterir.Akım trafolu x5 sayaçlarda ise okuduğunuz değeri akım tr. oranı ile çarparak demant değerini bulursunuz.Sayaç bu ölçümü 15 dk.lık periyotlar ile yapar.Örneğin 100/5 akım trafolu bir yerin 1.6.0 menüsünde 1.2 okuyoruz.Çarpan 10 olduğu için,10 ile çarpıyoruz.Bu yer gün içinde şebekeye en fazla 12 kw yük vermiş.Kurulu güç bundan çok,çok fazla da olabilir.Ama eşzamanlılık ve çalışma rejimi açısından bu yerin bizler açısından aktif gücü 12 KW tır.
 
Arkadaşlar bir önceki yazımda çarpanı hatalı yazmışım özür dilerim.Çarpan 20 olacak.Aktif güç 24 KW olacak.
 
Arkadaşlar inanınki yorumlarınız yol gösterici oluyor.Teşekür ederim.Başka fikri olan varsa lütfen paylaşsın.Yanlış olur.Eksik olur diye düşünmeyelim.Bu kadar güzel bir forumda da amacımızda bu olsa gerek.[PAYLAŞMAK] :):):)
 
Abi benim sorunum var bu kompanzasyon kondansatörlerin üzerinde 40 kvr yazıyor bu demek yardımcı olurmusunuz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Abi benim sorunum var bu kompanzasyon kondansatörlerin üzerinde 40 kvr yazıyor bu demek yardımcı olurmusunuz
Üç çeşit güç vardır:
Aktif güç (P), reaktif güç(Q), görünür güç(S).
S(kare)=P(kare)+Q(kare)
Reaktif güç iki yönde de olabilir:
Eğer içinde bobin bulunan bir yük var ise bunun reaktif gücü indüktif yöndedir.
Kondansatörlerin gücü de reaktiftir ve kapasitif yöndedir. (Güç üçgeninden daha iyi anlaşılır aslında şu an fazla vaktim yok. Daha sonra çizer gönderirim)
İşte kondansatörün gücü kapasitif yönde 40 kVAr demek bu
Yani Q=40kVAr
 
kompanzasyon endüktif güçü düşürdüğü için verimi artırır o yüzden işletmenize he zaman faydası vardır var olan bir sistemden vaz geçmeyin fyoksa aturalar daha sonra kabaracaktır.
 
mdüzce arkadaşımıza bende katılıyorum. anlatılanları hesaba dökersek cos Q : 0.80 olduğunda 10 kw lık 3 fazlı bir yük : 10000/380 x 1.732 x 0.80 = 19 A yük çeker eğer cos Q ideal oran olan 0.99 olursa aynı şekilde 10000/380 x1.732 x 0.99 =15.34 A şebekeden yük çeker. tabiki küçük işletmelerde kazanç az olabilir ama büyük işletmelerde kazanç çok fazladır
 
bi kaç yerde kompanzasyon yapmamak için medaştan güç tespiti istediğim oldu :D. ama inan buna medaş ne yaptı etti gücü çoğalttı :D. kompanzasyondan vazgeçmen için bi faturasına bakmak lazım .faturada reaktif cezaya girmişmi bir bakmalısınız .10 kw fazla bi güç değil . ancak her ihtimale karşı şuanda eğer vazgeçerseniz namlunun ucunda olursunuz her ay reaktif ceza yeme ihtimaliniz var .bence bu büyüklükte bir güçte her ihtimale karşı kompanzasyon olmalı çünkü işletmenin güç ihtiyacı ilerde artabilir .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,419
Mesajlar
917,482
Kullanıcılar
450,329
Son üye
tawfekalmstf

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst