Kompanzasyon Panosuna Şönt Reaktör Ekleme

zone

Üye
Katılım
7 Ocak 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Mevcut olan kontaktörlü kompanzasyon sisteminde kapasitif yükler nedeniyle şönt reaktör eklemek istiyoruz. Bunu da tristör ile kontrol edilebilen (kondansatörlerin kontrolü mevcut olan sistemle kontrol edilmeye devam edilecek) bir şekilde yapmak istiyoruz ama işin evrak kısmını hazırlayabilmemiz için bazı sorulara cevap bulmamız gerekiyor.

Mevcut reaktif gk rölelerini değiştireceğiz. Şu anki sistemlerde en az 12 kademe mevcut. Şönt röleler ekleneceği için bunları en az 18 kademeli olarak seçeceğiz. Şönt reaktörleri dinamik kompanzasyona uygun olarak kullanmak istiyoruz. Bunun için kullanacağımız elemanlar olarak neleri seçmeliyiz(endüktif yük sürücü vs)?

Mevcut panolarımız bu güncelleme için yeterli olmayacağı için tek gözlü pano ekleyeceğiz. Bu panolara konulacak şönt reaktörler için 2 kademeli fan soğutma sistemi düşünüyoruz.

Bazı katalogları incelediğimde endüktif yük sürücülerin monofaze 3 adet şönt reaktörü kontrol edebildiği yazıyor. Burada neden 3 faz reaktör yerine monofaz bağlanacağı yazıyor? Aradaki fark nedir?

Bir de ekleyeceğimiz yeni panolarda TMŞ kullanmamıza gerek var mı?

Son olarak bahsettiğim sistemde klasik ile dinamik sistemin bir arada kullanılması herhangi bir sakınca yaratır mı?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sorularınıza elimden geldiği kadarı ile cevap vermeye çalışayım.

- Endüktif yük sürücüleri static var kompanzasyon amacı ile üretilir. Yani svc özelliği olan bir reaktif röle, sürücü girişlerini faz açısı yöntemi ile uyarak, endüktif yük sürücüye bağlı olan 3 adet monafaze reaktörü birbirinden bağımsız bir şekilde, reaktörlerin var cinsinden değerini arttırıp azaltarak fazla kapasitif yükü bastırmaya çalışırlar.

-Eğer siz reaktörleri normal kademe mantığı ile, fakat yüksek hızlı biçimde devreye alıp çıkarmak istiyorsanız, yine endüktif yük sürücü kullanabilir, ve sürücüye trifaze bir reaktörde bağlayabilirsiniz.

-Soğutma sisteminiz yeterli gibi görünüyor, ek olarak pano içerisindeki sıcak hava üste çıkacağından, reaktörleri panonun tabanında değilde, tavanında konumlandırmanız faydanıza olacaktır.


Alpmikroyazilim olarak bir çok uygulama için ekonomik ve özel, endüktif-kapasitif sürücüler üretmekteyiz, eğer yardımcı olabileceğimiz bir konu olursa, imzamdaki linkten ulaşabilirsiniz. Hayırlı çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst