Kompanzasyon Sorunu

güneş enerji sistemi kurulu olması sebeplerde bir değişiklik yapar mı ? Fabrika çatısında güneş enerji sistemi var.
tabi ki yapar sizin ges sistemi aktif tüketiminizin bir kısmını karşılayacaktır bu yüzden şebekeden enerji çekişi azalacaktır. Bu da oranın artmasına sebep olur aynı zamanda veriş yönündeki endüktif ve kapasitif değerlerini de kontrol etmeniz gerekir. Veriş tarafından da cezaya girebilirsiniz.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhabalar,
Çalışmış olduğum iş yerinde, bayramdan sonra 9 gün kadar bir çalışma olmadı. O günden beridir kompanzasyonumuzda sıkıntı çekiyoruz. Kondansatörlerin değerlerini vb ölçtürdüm, herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Sistemi kuran firmadan gelenler ise 'kap. Değişimi ' yazıyor, biz bunu araştırıp gelelim dediler. Herhangi bir dönüş olmadı. Geçen ayı %24,9 ile ucundan atlattık. Bu ay cezaya düşmek istemiyoruz. Sistemimiz hakkında çok fazla bilgim yok. Bu yüzden panonun ve takip değerlerinin resimlerini ekleyeceğim. Bir kaç kişiyi aradım. Bir arkadaşım şönt reaktör kullanmamız gerektiğini söyledi. Bir başka firmaya kontrole gelen birisi ise eklemiş olduğum listeyi gönderdi. Bayramdan öncesine kadar herhangi bir sorun ile karşılaşmaz iken şimdi neden bununla karşılaştığımızı merak ediyorum. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım.
%20de uyarı %25te ceza yiyoruz.
merhaba, eğer bayramda yeni bir makine gelmediyse fabrikaya yapacağınız ilk kontrol röle de. röle kondansatörleri devreye alıp bırakıyor mu ekranda röle hiç bir grubu çekmiyor gibi görünüyor. rölede sorun yoksa tek tek tüm kontaktörlerin her fazına baradan enerji geliyor mu (yani otomatik sigorta sağlam mı?) buna bakacaksınız ardından da kontaktörün her faz çıkışına bakacaksınız kondansatörlere çıkış veriyor mu ? bazen kontaktörler çekili olsa bile geçirmeyebilir (ben sanayi bölgesindeyim bir çok fabrikada bunu görüyorum) eğer buraya kadar ki işlemler tamamsa kondansatörlerin akımlarına bakmak gerekir. her faza ayrı ayrı bakılır çekilen akımlarda aşırı dengesizlik varsa ya da çekmesi gerekenden çok az bir akım çekiyorsa o grubun değişmesi gerekir, kondansatör ömrünü tamamlamıştır. kondansatör bitikse tam kompanze edemez ve endüktif artar. tüm bunları yapınca sıkıntı varsa tekrar konuşalım
 
Merhabalar;
Kompanzasyona 15kvar bir kondansatör ekledik, ve kompanzasyon dışında panoya 2,5 kvar bir kondansatör ekledik. Kap. oran çok fazla artmaya başladı bu işlemden sonra. Cezayı kurtardı ancak yine de yüksek değerlerde kapasitif yazmaya devam ediyor.
 
Merhabalar;
Kompanzasyona 15kvar bir kondansatör ekledik, ve kompanzasyon dışında panoya 2,5 kvar bir kondansatör ekledik. Kap. oran çok fazla artmaya başladı bu işlemden sonra. Cezayı kurtardı ancak yine de yüksek değerlerde kapasitif yazmaya devam ed
Ayın ilk günü olduğu için ve aktif tüketiminizde yoksa aşırı gözükmesi normaldir, o bağladıklarınızı rölenin yönetmesi gerek.
 
dün ve bugün için olan bilgileri atıyorum. Yaptığımız işlem tamamen deneme yanılma yolu ile, endüktifi azaltmak için kapasitifi arttırmış olduk, amacına ulaştı ama kapasitifi fazla arttırmıs olduk
 

Ekli dosyalar

  • 01.09.22.jpg
    01.09.22.jpg
    81.4 KB · Görüntüleme: 15
  • 31.08.22.jpg
    31.08.22.jpg
    131.3 KB · Görüntüleme: 14
dün ve bugün için olan bilgileri atıyorum. Yaptığımız işlem tamamen deneme yanılma yolu ile, endüktifi azaltmak için kapasitifi arttırmış olduk, amacına ulaştı ama kapasitifi fazla arttırmıs olduk
Hocam tamam zaten deneme yanılma diyosun o kondansatörleri sürekli devrede tutarsan zaten bi istikrar yakalayamazsın yüke göre hareket etmesi lazım.
 
Güneşten gelen enerji ile Şebeke enerjisinin olduğu panoya akım trafolarini takarak kompanzasyonu oradan aldık. Şuan için herhangi bir sorun olmadı. Ay sonuna kadar takibini yapıp tekrar burayı güncelleyeceğim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst