Kablosuz Elektrik İletimi

Paylaşım için teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ilk ootomobil üretildiğinde zamanın bilim adamları demişler ki;
artık icat edilebilecek birşey kalmadı..
guzel paylaşım teşekkürler
 
Bence şimşek çakmasının prensiplerini daha iyi anlarsak kablosuz enerji iletimini sağlayabiliriz
 
Benim bitirme tezimdi bu konu... :) ...

Elektrik enerjisinin iletimini kablo kullanmadan sağlamaktaki en önemli konulardan 1.si böyle sistemlerin veriminin çok düşük olması ve bilim adamlarının bu konu üzerinde yoğunlaşmasıdır. En önemli konulardan 2.si ise canlılara ve çevreye zarar vermeden bu işi yapmaktır...

:( Bana soracak olursanız biz bu teknolojiyi göremeyiz.....
 
Son düzenleme:
Tesla, muhteşem bir zeka. Ama onun da Einstein'ın da tüm buluşları savaş teknolojisi olarak kullanıldı, hidrojen gibi, HAARP gibi..
Hatta en çok kullandığımız günlük şeyler bile sonumuzu hazırlıyor. Milyarlarca pet şişe, piller, benzin, emisyonlar vs. gibi..
Ama bu sistem bir gün kendini resteleyecek. Sonunda çok büyük bir yıkım olacağını hayal ediyorum. İnsanlık için kötü ama gezegen için olumlu bir sıfırlama.. Hayatın yeniden başlangıcı gibi. Bu er ya da geç kaçınılmaz görünüyor bana. Bir asteroit, bir dalga, deprem, atom bombası, virüs ne olursa..
 
gerçekten çağ atlamış oluruz ama biraz düşünürsek alıcı ile verici arasında hiç birşeyin olmaması gerekir diye düşünüyorum !

yüksek frekans ile iletim yapılmaya çalışılıyor. yani alıcı verici arasında herşey olabilir bence
 
Nikola Tesla gerçeektende elektrik alanında çağ atlatan projelere imza atmıştır ve biz onca yıl geriden takip ediyoruz o zamnki teknolojiyi.
 
Guglielm Marconi radyo sinyalini ilemeyi başardığında Tesla'nın milyonlarca dolar vaad ettiği J.P Morgan'da desteğini çekti ve bobin işi yarıda kaldı, sonunda Manhattandaki labaruvarıda kapandı ve yaptırdığı bobinde yıkıldı. Markoni bunu Tesla'nın 15 in üzerinde patentini aldığı projelerden yardım alarak başarabilmiştir. Yani bi nevi kendi silahıyla vurulmuştur.Tesla için kablosuz elektiği bütün dünyaya verebilme fikrinin kapandığı devir de heralde bu olmuştur. Ama kim bilir belki birgün devasa bir bobin yapmak için gerekli finansman sağlanırsa belki mümküm olabilir. Ama Tesladan bu yana yapılan en büyük bobin Teslanın yaptığının çeyreği bile sayılmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,836
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst