Kablosuz Elektrik İletimi

bundan 15-20 sene evvel telsiz ev telefonları çok meşhurdu belki de şehir efsanesidir; adam telsiz telefonunu alıyor arabasına biniyor telefon açık sokak sokak geziyor sonra sinyal sesi bulduğu yerden sülalesini arıyor derlerdi. Şimdi kablosuz elektrik olayında kaçak kullanım olursa (malum türk olarak her türlü hinliğe çalışır kafamız) vay halimize:))
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
boyle birsey olsada Turkiyede kimse izin vermez yoksa o kadar kurumun giderini nereye vergilendirecekler.
 
Şarjlı bir dış fırçasının elektrik iletimini kablosuz olarak yapıyordu. Tam olarak düşündüğünüz gibi değil ama arada metal metal teması yok.
 
Kablo gerçekten sıkıntı veren bişey. Şuan masamın altında o kadar çok kablo varki ayağıma takılıyor sinir oluyorum. Kablosuz iletim Nicola Tesla kıtalar arasında S harfini gönderirken de düşünülen bişeydir heralde ama çalışmalarını tamamlayamadığı için bu kadar geç kalınmış bir durumda. Elektriğin kablosuz iletilmesi şuan yapılıyor bildiğim kadarıyla ama bizim torunlar kullanır bu gidişle.
 
boyle birsey olsada Turkiyede kimse izin vermez yoksa o kadar kurumun giderini nereye vergilendirecekler.
buna katılmıyorum :confused:.maalesef siyasilerimiz ilim adamlarımızdan daha zeki :(.ben bordrolu bi çalışan olarak kazancımın vergisi cebime girmeden kesiliyor sonra gidiyorum ekmek almaya aaa o da ne! yüzde 8 o da temel ihtiyaç olduğu için, kıyafet almaya gidiyorum şaşkınlığım tavan yapıyor yüzde 18... sözün özü böyle birşey mümkün olur da hayatımıza girerse siyasilerimiz dehalara taş çıkartan icatlarla (vergilerle) kendilerini gösterirler ve bu da beni hiç mi hiç şaşırtmaz:(
 
Evet vergi..
Cep telefonumdan konusuyorum diye Telsiz iletişim vergisi her ay kesiliyor..
az once baktım internetten 219 ulkede Cep kullanan vatanaslar sadece katma deger vergisi oderken
Turkiyede %18 KDV , %25 Özel iletişim vergisi, %20 Ozel Tuketim vergisi , %8 TRT katkı payı , BTK IMEI kayıt ucrerti ... , .... , ... Boylece gidiyor işte..

Turkiyede Kablosuz elektrik olursa Yukarıdaki vergilere ek olarak iletilen elektrigin metre basına vergi alırlar.. havayı kirletme vergisi alırlar (Elektrik kirlenmesi Radyasyon vs...) ayrıca havada yayılan elektrigi kacak kullanıcakları icin normal Kacak kullanım bedeline ek olarak kablosuz kacak kullanım bedeli.. birde Elektrik havaya yayılacagında Tasarruf destek vergisi veya nebilim cezası alırlar ... :S
 
evet sağlık tehtidi olabilir.. ama ya olmazsa ya daha iyi sonuçlar elde edebilirsek...:=)
 
ben mısırlıların kablosuz int kullandıgına ınananlardanım bu gerçleşecek tekrardan
 
her ne kadar verimli gözüksede iletilen elektrik enerjisi havanın direnciyle düşücektir ve bencede bu insan sağlığı açısından çok zararlı yanlış kulanım sonunda büyük kayıplara neden olucaktır bilimin en kötü yüzüde bu
 
Şimdiden bu elektriği nasıl kaçak yaparız diye düşünmeye başlayanlar olmuştur.;)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst