kaçak akım sorunu

ya arkadaşlar hariçi topraklama yaptım başka ne yapayım
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
nötr ü gövdeden kestikten sonra toprak bağlaman lazım.diğer bütün motorlarda da aynı şeyi yapman lazım.eğer bunu yaptıysan sorun olmaz.edremit in dediğide bu gövdeye toprak bağlaman yeterli.gövdeye nötr bağlarsan veya bir devrenin nötr ü yerine toprak bağlarsan kaçakakım çalışmaz.
 
toprak baglantindan emin ol veya birinin bunu fazla gorup cikarmasindan ayri bi kablo oldugu icin baglantisinin zamanla asinmasindan atiyorum toprak kablon biraz kiisadir usta uetisemedigi yere kaynagi goturmek icin bide kablon sari yesil ise ustun elk dehasini kullanarak soker bu kabloyu aman dikkat
 
evet sonunda mutlu son 2 adet kaçak akım bugun yandı 10 m seyyarda kısa devre olmuş nedense kaçak akım açmamış hayret panolar dan koku gelmeye başlamış sonra güm delırtecek benı bu sıgartalar
neyse arkadaşlar tavsıyelerınız ıçın tşkler
 
Bence kaynakçılara kaynak kablosunun şaseye nasıl bağlanacağını öğretin. (muhtemelen, büyük ihtimal ile sorun bu) son yanma olayı için. Bir de pano girişinde toprak ile nötr köprülü yada karışmış olabilir ayırın.
 
Arkadaşım senin bu kaçak akım rölelerin ne marka ? merak ettim doğrusu.
 
siğortalar merlin gerin kalite
 
Merlin gerin' e sözümüz yok. Acaba röleler 30 mA. mi, 300 mA.mi ?
 
kaçak akım deyince herkes farklı sonuca varabiliyor bende bir zamanlar kısa devreye hassas oduğunun düşünüyordum ( sanırım 1997 yılında olabilir ) akfa nın başına gelen e benzer bir arıza da benim başıma gelmişti ve merlin gerin e konuyu açmıştım ve merlin gerin yetkili bir mühendis i göndermiş ve bize K.A.R üzerindeki amper bilgisinin kontak amper, olduğunu söylemişti ( burdan şu çıkıyor arkadaşlar K.A.R TOPRAK HATTINA GELEN ELEKTRİĞE HASSAS TIR KISA DEVRE YE DEĞİL .. hepinize hayırlı işler ve hayırlı günler dilerim ..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,443
Mesajlar
917,665
Kullanıcılar
450,373
Son üye
kidorki

Yeni konular

Geri
Üst