Atık su pompasına kaçak akım rölesi takılır mı?

işte kuyuda az atık su olduğunu bildiğimde benim giderim yukardan akacağı için direkt bağlantım olmaz atık suyla gibi. bunu anlamak için de pompanın her çalıştığı zamanı kayıt edeceğim sensör ile, bu pompanın enerjisini her seferinde kesip açmaktan daha mantıklı geldi.

Trip denilince sigorta atması anladım .
Tripe giriyorsunuz sigorta ve kaçak akım koruma rölesi taktirmaniz .
Zaten olması gereken tesisatta sigorta ve kaçak akım koruma rölesi olması .
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşlar herkese selam. başımızda bir dert var apartmanın boşluğuna kuyu kazılıp içine atık su pompası kondu.

ben zemin katta oturuyorum ve benim duşumun açılan kuyuya uzaklığı 1 metre falan. ve duş alırken tribe giriyorum çünkü kuyuda yükselen su benim giderimle direkt bağlantılı. ve debisi biraz tesisat çıkışımı geçiyor dolduğunda, dolaylı olarak o atık su kuyusuyla bağlantım var yani duş alırken.

şimdi ben bu pompaya giden elektriğe panodan kaçak akım rölesi taktırmak istedim, suda çalışan motorda kaçak akım rölesi iş yapmaz falan dediler. normal sigorta taktırayım diyorum. ne dersiniz. değerli yorumlarınızı bekliyorum. bağlanan pompa ektedir. 50 kere söyledim 3-5 cebimden ben vereyim yenisini kalitelisini taktırayım dedim. "bu motor çok iyi abiee" dedi klasik olarak usta.

ayrıca tahliye hortumuna titretişm sensörü sipariş verdim, ardunio ile bağlantı yapıp her çalıştığında track edeceğim ki kuyu boşken duş alayım. büyük tribe girdim lütfen yardım edin.

Mutlaka kaçak akım taktirmaniz lazım kaçak olursa sizinde çarpılma ihtimaliniz var. Sigortalar bu konuda koruma yapmaz. Motora kaçak akım rölesi taktiginizda sürekli atıyor sa motoru değiştirin sonuçta hiçbir şey insan hayatından önemli değil.
 
Pompa koruma röleleri var pompayı su kaçağına ve aşırı ısınmaya karşı koruyan yani pompanız su almazsa ve de aşırı ısınıp yanmazsa (Kavrulmazsa) gövde kaçağı yapacak bir durum oluşmamış demektir. ilaveten ek koruma önlemleri kaçak akım vs yaptırabilirsiniz eğer siz de bu paranoya haline geldi ise küvetiniz (Banyonuz) sac dan imal edilmiş se onu da topraklayın
 
eski püskü pompa taktıkları için. uğraşamadım kaçak akım rölesi taktırmakla. pompaya giden elektrik kablosunu evimden geçirip anahtar koydum. duşa girerken kapatıp, çıkınca açıyorum. olayı bu şekilde basitçe çözdüm. teşekkürler zaman ayırıp cevap verenlere...
 
eski püskü pompa taktıkları için. uğraşamadım kaçak akım rölesi taktırmakla. pompaya giden elektrik kablosunu evimden geçirip anahtar koydum. duşa girerken kapatıp, çıkınca açıyorum. olayı bu şekilde basitçe çözdüm. teşekkürler zaman ayırıp cevap verenlere...

Sağlıklı olmaz .

Anahtar koydum dediğiniz sigorta olmalı.
Tekli sigorta ? ( sadece fazı keser )
İkili nötr kesmeli sigorta ? ( faz ve nötrü keser )
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,962
Son üye
Emrullah t

Yeni konular

Geri
Üst