Kaçak akım sorunu

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bu durumda kofraya ana Şebeke geliyor ve 1 faz ve yıldız noktası (nötr) olacak şekilde dairelere gönderiliyor doğrumu anladım kofrayı ?

bu durumda daireye gelen ana faz nötr ü ayırıp ölçüm alın.
faz nötr
nötr toprak
faz toprak


 
Merhaba.Kendi tahminimce evdeki su borularına,çalışırken toprak hattı mutlaka da gerekli olan masaüstü pc,çamaşır mak.,bulaşık mak.,elektrikli şohben ,vb. cihazlar fazlaca bağlanmış ve su boruları da sağlıksız olan mevcut topraklama bağlantısı yüzünden bunu toprağa tam deşarj edemediğinde statik elektrik kısmen üzerlerinde birikmiştir. Nötr iletkeni veya barası bu su borularına bu şekilde ya kasten (bilerek) veya istenmeden tam temas ettiğinde,nötr hattıyla toprak arasındaki 70 voltu tam olarak okuyorsunuzdur, ama bunun aslı bence yine statik elektriktir.

Bu elektrik su borularında çok fazlaca birikince, avometreyle nötr-toprak arasında sadece bu voltu okuyor olmalısınız. Kendiniz de toprağa gömülü topraklama barasıyla yaptığınız topraklı bir prizde, toprak-nötr arasını 216 volt (4 volt eksiğini) okumanız normaldir,faz-nötr arasını 220 vac okumanız da çok normaldir,anormal olan nötr' barasının kendi yerinde çok sıkı bağlı iken 1-3 volt olması gerekirken 70 volt ac'yi okumanızdır. Bu da muhtemelen söylemiş olduğum şekliyle oluşmuş da olabilir.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,254
Mesajlar
916,250
Kullanıcılar
450,075
Son üye
oodak

Yeni konular

Geri
Üst