Eski köy evine kaçak akım rolesi bağlama hk

sakal28

Üye
Katılım
7 Eyl 2023
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
35
Merhabalar, eski köy evimizde dışardaki saatte bir sigorta, kaçak akım rolesi vs yok.

40 amper 30 ma(insan hayatı) ve 40 amper 300 ma(yangın) kaçak akım roleleri kullanmak istiyorum. 300 ma kaçak akım rolesini sayactan önce, direkten gelen kabloya bağlayip, 30 ma olanı sayactan sigorta panosuna gelen kabloya bağlayip dağıtım yapsam uygun olur mu?

Not: toprak hattı sadece sıva üstü prizlerde var(beyaz eşya, kettla vs kullanılan prizler)

Bu konu hakkında yardımcı olursaniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Anlıyamadıgım bir konu var, söze, köy evi diye başlanıyor. Köy evi olunca, kural/kanun değişmiyorki. Nerede nasıl yapı/konut olursa olsun kurallar aynı biliyorum..

Aslında öğrenmek istediğim, almam gereken malzemeler ve nerelerde kullanılacağı . Bulunduğumuz bölgede elektrikçi her an olmayabiliyor. En azından malzemeleri alıp, elektrikçi bulduğum anda malzemeleri taktırmak.

Sayactan önce sigorta mı, 300 ma lik k.a.r mi kullanmak. Sigorta kullanılacaksa kaçlık ve hangi tip.

Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.
 
Anlıyamadıgım bir konu var, söze, köy evi diye başlanıyor. Köy evi olunca, kural/kanun değişmiyorki. Nerede nasıl yapı/konut olursa olsun kurallar aynı biliyorum..
Maalesef ustam! Kanunlar/yönetmelikler genelde geriye doğru işletilmez. Eski evlerde babadan kalma yöntemlerle yapılan tesisatlar zaman aşımında sayaçlar değişse de projesiz tesisata bakan yok. Güncel standartlara göre tesisatlar güncellenirse çok iyi olurdu. Vatandaşın da bu bilinçte olması elzem. Beyaz eşya veya herhangi bir cihazda gövdeye olabilecek kaçak hayati önemlidir diye anlatmak, ikna etmek gerek.
 
sigorta kutusuna 30ma kaçak akım taktır prizlere toprak hattı çektir gerisi önemli değil ondan sonra nerde hangi cihazda arıza varsa zaten ortaya çıkar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,969
Son üye
kdrtkn

Yeni konular

Geri
Üst