Kaçak akım rolesi sorunu

tabiki canım benım amacımda polemik falan diil foruma girdiğim günden buyana dikkatimi çeken bir olayı vesileyle dile getirmek istedim sadece yanlış anlaşılmamak için gayet dikkatli ve anlaşılır yazmaya çalıştım
umarım üstünüze alınmamışsınızdır.yoksa size karşı sahsınıza birşey yazmadım zaten
bu foruma uye olurken kımse yeterlılık sınavından geçirilerek alınmıyor aksine meslekten uzak alakası olamayan kişiler bile üye olabiliyor umarım ne demek ıstediğimi anlaya bilmişsinizdir.
genede kırdıysam eğer kusuruma bakmayın lütfen...
 
O farklı bir konu Sn. @fahri yetiş. Selective meselesi değil şu andaki konumuz. O olsaydı dairedeki bir kaçak akım attığında yangın koruma da atabilirdi. Bu arkadaşımızın verdiği yöntemle bu arıza bulunur mu? Fikrinizi merak ettim.
Sn. @youngclimber çok komiksin. Verdiğim açıklamaya sebeplerini söyleyerek tartışamadın. Meseleyi mesleğime getirdin. Sana başarılar...
 
Kaçak 30 ma ile 299 ma arasındaysa ne olacak? O halde yine KAKR mi arızalı diyeceksin? Yangın koruma rolesi anma kaçak akımı 300 ma. Onun için yaptığın bu yöntemi yemez
.:p
Ama kaçak akım rolesinin arızalı olma durumunu kabul ediyorum. KAKR çin malıysa arada sırada atar. Benim evimde bizzat yaşadım roleyi değiştirdim sorun düzeldi.

Yani diyorsunuzki,olayları karıştırmışım !
 
Olayları karıştırmadım Sn. Hocam. Siz ne anladınız söyleyin ben de açıklama yapayım. Arızalı olma ihtimali dediğim evdeki kaçak akım rolesi.
 
Olayı baştan izah edeyim. Evdeki kaçak akım rolesinin arada sırada atma sebebini dairedeki KAKR iptal edip binadaki yangın koruma rolesinin durumuna göre teşhis edemeyiz. Anma kaçak akımları farklıdır. Sn @fahri yetiş Hocamız selective özelliğinden bahsetmiş. Bunun arızayı bulma yöntemiyle ilgisi yok. O halde baş belası olan KAKR arada sırada atma olayları olduğunda role arızalı ve çin malı olmadığında dairedeki roleyi iptal edelim yangın koruma rolesine göre teşhisi koyalım. Bu o kadar kolay bir iş değil.
Not: Evimde 2 adet gövdeye kaçak veren rezistans var. 2'sine de enerjiyi verdiğimde ve gövdeye toprağı bağladığımda daireki kaçak akımı attırıyor. Evdeki iptal ettim 2'sini de bağladım binadaki yangın koruma rolesini attırmadı.
Bu duruma göre @youngclimber göre dairedeki 30 ma kaçak akım rolem arızalı değişmesi lazım. Halbuki hayat korum rolem sağlam.:D
 
Elektrik sayaci altindan ana salter ve yangin rolesini indiriyorum icerde kacak akim gene atiyor nedendir yardimci olun arkadaslar

ana sigorta ve yangın korumayı indirdiğiniz halde yukarından 30 ma. kaçak akım hala atıyor ise
bunun 2 nedeni var.
1.si kakr bozuk olabilir..
(K.A.K.R si tek başına koruma sağlamaz.Yanına seri bağlı,kısa devre anında devreyi hızlı bir
şekilde kesecek B tipi otomat sigorta ile beraber kullanılır.Daha önce böyle bir kısa devre
durumu oldu ise roleye zarar vermiş olabilir..
2.si ise nötr-toprak veya faz-toprak kısa devresine maruz kalan bir durum vardır ortada.
Not:Sigortalarınız inik durumda olduğu için faz-toprak kısa devre durumunu eliyoruz)
Bunun 3.bir nedeni yok!
Sizin yapacağınız tek şey ilk olarak mevcut role sistemde takılı iken
burası apartmanmı işyerimi nedir bilmiyorum ama prizlerde takılı olan öncelikle neme
rutubete maruz kalabileceğini düşündüğünüz cihazlarınızın fişlerini çekmek ve gözlemlemek.(durumunuz el veriyor ise ilk olarak roleyi değiştirip denemeniz daha dogru)
Baktınız cihazlarla bir alakası yok yine atıyor,bu sefer var ise aydınlatma armatürlerine
yönelin ve göz kontrolü yapın,gerekirse üşenmden tek tek nötr toprak iletkenlerini armatürlerden ayırın.
Gerekli kontrolleri yaptığınız halde aynı durum devam ediyor ise roleyi değiştirip deneyin.
Yani arızayı sisteminizdeki alıcılarda arayın..Belki 1 hafta uğraşırsınız fakat bunun başka
bir çaresi yok..
Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Birde su var.Roleyi degistirme durumu soz konusu olur ise schnder acti- si modelini almanizi oneririm..piyasadaki diger rolelere nazaran biraz daha gecikmeli atar.ben kullandim faydasini gordum bu yuzden paylasmak istedim.haftada 1-2 kez atan bir polklnge bu modeli taktim,masallahi var bayadir sorun yasamiyorum..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst