Kaçak akım rolesi sorunu

Aynı zamanda yıldırım, şimşek çakmaları gibi durumlarda sık atan roleler yerine bu -si model kullanılıyor ustam. Yanılıyor muyum acaba?
 
evet hocam dogrudur. cevremdeki elektrikci arkadslardan bu tarz simsek yildirim durumlarnda bu roleyi kullandiklarini duyuyorum.bir cok role karakteristigi geregi kacak akim sinirina yaklasan bir degerde bile kesme yapabiliyor.bu model biraz daha gecikmeli.otomat sigortalarin C tipi gibi dusunebiliriz..zaten kacak 30 ma sinirini geciyorsa buna rolenin yapacagi bir sey yok tabi..bende ilk taktigimda faydali olmaz diye dusunmustum ama ise yariyor.
 
benim de şuan bir sorunum var belki bu başlıkta yazılması doğru değil ama idare edin.
tesisimizdeki 300 ma Kaçak akıma rölesi sıklıkla atmakta. Operatör reset atıyor bir süre bi şey yok ama ansızın yine atıyor. Paketleme ünitesinin bağlı olduğu bu röle paketleme sıklığı artınca atma sıklığının attığı söylendi ben öyle bir şey gözlemlemedim doğru olmayabilir.
Kabloda ısınma yok diğer devre elemanları da normal görünüyor.
toprak - nötr, faz - toprak arası da normal
Fikri olan?
 
roleyi degistirip denediniz mi?
 
Rölenizi ,A SI tiple değiştermek çözüm ! olabilir, deneyiniz.
 
Değiştirmeden evvel son bir soru sorsam?
Başka bir ünitemizdede kaçak problemi var da; acil durdurma butonuna basınca atmakta çözüm öneriniz yine aynı mı oalcak)?
 
Acil stop a basıldığında kapanan ana kontaktörün nc bağlantılarında çalışan devre var mı kırmızı ışık veya korna gibi bunların kontrolünü yapın nötr yerine toprak mı bağlanmış!Diye ama eğer ki kaçak akım bir kere atıyor ve siz kurduğunuzda sinyal lambaları ve kornalar normal çalışıyorsa kaçak akımı değiştirin akım değişimlerinde devre dışı kalıyor demektir!
 
Problem nedeni belli oldu. Buradan da paylaşalım başka arkadaşlar vakit kaybetmesin. Kullandığımız sürücü micromaster" acil stop butonuna basıldığında dc frenleme yapıyor ve üzerinden toprağa akım geçiyor. Bu da zaten 30 ma olan kaçak akım rölesini attırıyor. Aslında bu tip sistemlerde kaçak akım değilde torodial kulllanımı daha sağlıklıymış. Sürücü çevresini fiber ile yalıtımını yaptık.
Yardımlarınız için sağolun
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst