Kaçak akım rolesi Kafasına göre atıyor. 5 Dk de 5 saatte 1 günde değişiyor

abuzerefendi

Katılımcı Üye
Katılım
22 Ara 2012
Mesajlar
451
Puanları
99
Yaş
40
eoGaoo.jpg


Resimde göründüğü gibi Hualin marka yanlış anlamdı isem 30 ma lik bir kaçak akım rolesi var. Bu kaçak akım rolesi kimi zaman 5 dk de kimi zaman 1 saatte kimi zaman da 5 saatte atıyor. Elektrikçiye derdimi bir türlü anlatamadım. Kaçak akım rolesinin kafasına göre atamayacağını ve bir cihaz takınca atması gerektiğini söyledi. ama bende öyle olmuyor. durduk yerde kendiliğinden atıyor. aletlerimde bozukluk olacağını söyledi fakat bu eve yeni taşındım ve bu eve getirdiğim tüm aletler diğer evimden geldi. diğer evimde legrant marka kaçak akım rolesi vardı ve bu güne kadar hiç atmadı. Bu yeni evimde neden atıp duruyor?

Birkaç elektrikçiye gösterdim bu marka kaçak akım rolesinin çalışması mucize zaten dediler. kaçak akım rolesini değiştirelim dedim elektrikçi kaçak akım rolesinin sağlam olduğunu iddea ediyor. Başka bir elektrikçi arkadaş ise sigortaların yarısının pasifik yarısının da flash marka olmasından dolayı da olabileceğini söyledi ve bu markalar için çok dandik dedi. eğer o kadar kötü ise durum ben hepsini değiştirttireyim. Mütayitin 3 kuruşluk adam olduğunu 3 kuruşun hesabını yapmasından anladım bile. sağlam bir elektrikçi bulup hepsini mi değiştirtsem kararsız kaldım.

Bu sorun neden kaynaklanabilir? Tüm ev eşyalarım diğer evimdeki ile aynı. orada hiçbirisi kaçak akımı attırmıyordu. şu anda da çalışırlar iken atan yok. kafasına göre kimi zaman 5 dk de kimi zaman 5 saatte kimi zaman 2 günde 1 atıyor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
arkadaşım kaçak akım rölesi veya sigorta kafasına göre atmaz , bir sebebi vardır mutlaka.
tesisatında elektirikli aletlerinde bir şey yok diyorsan,sorun fotoda gözüküyor kalitesiz mal
 
kak şalterini devre dışı bırakıp cihaz gövdelerine bakın eletrik varmı varsa atması normal yoksa kak şalteri değişmesi gerekir
 
topraklama kablosunu binanın inşaat demirlerine bağlandıysa ve fazlardan biri yakın demire yakın geçiyorsa özellikle yağışlı günlerde çok atar
 
arkadaşım kaçak akım rölesi veya sigorta kafasına göre atmaz , bir sebebi vardır mutlaka.
tesisatında elektirikli aletlerinde bir şey yok diyorsan,sorun fotoda gözüküyor kalitesiz mal

Bana da öyle gibi geldi. sonuçta geçen evimde de aynı aletleri kullanıyordum ve orada hiçbiri attırmıyordu. ama oradaki kak regrant marka idi. birde her alet zaten hep elektrikte takılı. ne zaman atacağı belli olmuyor. muhtemelen kak kalitesiz diye kafasına göre takılıyor :)

bu arada sigortalardan atan yok ve pirizlerin topraklamalarında ve doğalgaz borusunda kontrol kalemi ile yapılan kontrolde elektrik görünmüyor.

bu gün kak ı değiştirtiyorum. bakalım sorun düzelecek mi? Düzelmez ise nereden yapabilir?
 
ıslak zeminlerdeki elektrik ampullerinini içlerini kontrol ettir .Pirizlerde yapabilir su sızıntısı falan varsa
 
Hualin, Pasifik, Flash gibi markalar çocukların elektriği öğrenmesi için oluşturulan oyuncaklardır ama ülkemizdeki dengesizlikler yüzünden yanlışlıkla, elektrik malzemesi olarak piyasaya sunulmuştur :) Can ve mal güvenliğinizi düşünüyorsanız,kesinlikle kullanmayın.Mevcut tesisatınızı gerçek sigorta ve kaçak akım rölesi ile değiştirin, eğer yine kaçak akım röleniz atıyorsa o zaman tekrar mesaj yazın.. Gerçi can güvenliğini ilgilendiren bir konuda oyuncak elektrik malzemesi kullanan müteahhit kılıklı insanların, topraklamayı nasıl yaptırdığı bellidir.
 
Aynen öyle, test düğmesine basarsın atmaz, kafasına göre atar hadi attı bi de tutmaz, bu markaların kaçak akımları facia. Sigortalarda aşırı akımı bilmem ama kısa devrede açıyorlar şimdi Allah var ama onda da kullanılmaz hale gelebilirler. Hepsini değiştirmek en mantıklısı, ama en önce kaçak akım değişmeli, hem zırt pırt atmasından kurtulursunuz hem güvenilir olur.
 
Benim de sık sık atiyor, buzdolabindakiler eriyordu. Kacak akima tornavida ile tiklattim atti. Arizali olduguna kanaat getirdim. Legrand ile degistirdim. Testte atiyor. 3-4 senedir problem yok.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Ne kadar dandik marka varsa hepsini bir araya getirmeyi başarmışsınız :) Böylesine harika bir "adi markalar mozaiğini" 27 yıllık meslek hayatımda hiç bir arada görmemiştim. Acilen hepsini değiştirin bağlantılarınıda güzel bir şekilde yaptırın ondan sonra konuşalım.(Tavsiye ürünler: Moeller,Schneider,legrand,ABB,(siemensin piyasada çakması çok dikkat!))
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,789
Kullanıcılar
449,983
Son üye
ardaxsm

Yeni konular

Geri
Üst