Kaçak Akım Rolesi hakkında yardım

berk_kaan

Üye
Katılım
24 Mar 2015
Mesajlar
51
Puanları
1
Yaş
28
büyük bir alanda kaçak akım rolesi olmasına rağmen kaçak akım rolesi atmıyor ve elektrik yüzünden yangın çıkıyor.. Bunun sebebi nedir? Kaçak akım rolesi bozuk olabilir diğer ihtimaller nedir acaba ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kabloların ve taşıdığı akımları ve bunlara bağlı olan sigortaları kontrol edin!
Örnek:2,5 kablo maksimum 25 amper çeker.Siz kabloya 35-40 amper yük ve 40 amp.sigorta takarsanız kablo aşırı ısınmadan dolayı yanacak ve yangın çıkaracaktır!Kablolar yanıp kısa devre olana kadar da ne sigorta atacak nede kaçak akım çalışacaktır!
Ayrıca 10 amperlik bir devreniz var ama 150 metre mesade panoya bu da kablonuzun kesiti ince ise aşırı ısınmaya ve yangına sebep olur.
Buyüzden tesisinizin bir elektrikçi tarafından incelenip yangın çıkan noktalardaki kabloları ve bağlantıları kontrol edip gerekli işlemleri yapması gerekmektedir.
 
Kabloların ve taşıdığı akımları ve bunlara bağlı olan sigortaları kontrol edin!
Örnek:2,5 kablo maksimum 25 amper çeker.Siz kabloya 35-40 amper yük ve 40 amp.sigorta takarsanız kablo aşırı ısınmadan dolayı yanacak ve yangın çıkaraca
eWet aşağı yukarı yangınların tamamı bu yüzden çıkmaktadır.
ilave olarak sisteminizin topraklamasının olup olmadığını kontrol ediniz.
 
Unutmadan ucuz ve kalitesiz sigortalarda yangın sebebidir ve ben kendi projelerim de asla kullanmam!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst